To so glavni modni trendi za 2018 po statistiki Pinteresta!

Če ste že v nizkem štartu za šoping, vam bodo v pomoč izsledki Pinteresta in najbolj iskanih trendov za 2018 na tej strani.

Leto 2018 se je šele dobro začelo, a že je znano, kateri modni trendi bodo letos najbolj zaželeni, ne glede na sezono. Pinterest se je takorekoč že od začetka profiliral kot družbeno omrežje, ki ga mnogi obiščejo, ko iščejo navdih za svojo zunanjo podobo in nakupovanje, še zlasti na področju garderobe in modnih dodatkov.

Še posebej zanimiv pa je Pinterest zato, ker lahko v vsakem trenutku sledimo njegovi statistiki najbolj iskanih ‘pinov’ oziroma oznak. Tako lahko vidimo, kaj uporabniki te spletne strani najpogosteje objavljajo ali iščejo in to nam omogoča tudi dober vpogled v zadetke iskanja na področju modnih smernic.

Super trend: okrašena obutev

Statistika te strani je tako dober pokazatelj, kateri modni trendi bodo najbolj priljubljeni in kaj se bo nosilo. Oglejmo si 10 najbolj iskanih, ki jim je priljubljenost v zadnjem mesecu močno poskočila: če boste v 2018 nosili karkoli od naštetega, ne boste mogle zgrešiti.

# Uhani velikih dimenzij

Masiven nakit je šel lani že nekoliko v pozabo, a ne, ko gre za uhane. Priljubljenost velikih uhanov oziroma predimenzioniranih, je na Pinterestu v zadnjem času zrasla za tisoč odstotkov. Trend se je začel lani in očitno šele vstopa na velika vrata.

# Baretka

Ta šik pokrivala niso več le domena modno osveščenih Parižank oziroma Francozinj, saj jih že nekaj mesecev lahko videvamo na glavah znanih trendseterk. Priljubljenost baretk je na Pinterestu v zadnjem času zrasla za 269 odstotkov.

# Okrašena obutev

Okrašena obutev, naj si gre za nizke čevlje ali obutev z visoko peto, salonarje, gležnjarje, škornje ali športne copate, je že jeseni zasedla police trgovin. Biseri, neti oziroma zakovice in kristalčki so očitno postali nepogrešljiv dodatek na vsaki trendovski obutvi.

# Trapez hlače

Nekateri se nikoli ne bomo naveličali skinny jeansa ali ozko krojenih hlač na cigareto, a nemogoče je spregledati veliko vrnitev hlač trapezastega kroja. Nosite jih z obutvijo, ki ima visoko peto, lahko pa tudi na ravne podplate, denimo teniske in sandale; trapezaste hlače so videti odlično tako za dnevne kot večerne priložnosti.

# Logotipi

V minulih letih je logomanija skoraj zapustila modni svet, saj je razkazovanje napisov obveljalo za neokusno. A vse se vrača in tudi logotipi so od lani ponovno v modni milosti. Razkazovanje velikega logotipa na posameznem kosu oblačila ali obutve je zopet ‘in’.

# Razporki in stranski rezi

Globok razporek ali stranski rez bomo videvali povsod: na oblekah, krilih, majicah, bluzah… Po analizah Pinteresta je razporkom priljubljenost zrasla za 147 odstotkov.

# Jeans

Le kaj bi brez dobrih starih kavbojk? Težko si predstavljamo, da kdaj ne bi bile v modi. Sploh pa, ali obstaja kakšna bolj večna kombinacija, kot so kavbojke, bela srajca in topel pulover ali jakna?

# Lakirano usnje

Dva trenda združena: logomanija + lakirano usnje

Leto 2017 so obeležili čevlji, podaljšani v nogavico, leto 2018 pa nam prinaša ponovno obilico lakiranega usnja z dodatkom pleksi stekla na čevljih, petah obutve in na torbah. Imamo pa občutek, da bo lakirano usnje zavzelo tudi ključne kose garderobe.

# Slojevito oblačenje

Pravzaprav si zime in prehodnih sezon ne predstavljamo brez oblačenja po principu slojenja. Slojevito oblačenje tako ostaja modna zapoved, seveda pa ni vseeno, kako skombiniramo oblačila in dodatke. Nasvete na to temo očitno iščejo številni obiskovalci na Pinterestu.

# Nogavice

Nogavice bodo vedno imele zagovornike in nasprotnike, sploh, če jih nosimo na odprto obutev. Kot kažejo podatki s Pinteresta, bomo tudi v 2018 nosili nogavice vseh modelov in vzorcev in to na čevlje s peto, k škornjem, pa celo, khm, na balerinke in natikače!

 

Foto: Pinterest, Business of Fashion, Instagram, Goop, WhoWhatWear, StyleCaster

New Report

Close