Gole fotografije Jackie Kennedy razkrivajo kruto maščevanje njenega moža

28. oktober 2020

Gole fotografije Jackie Kennedy razkrivajo kruto maščevanje njenega moža

28. oktober 2020

Ko so se leta 1972 pojavile fotografije gole Jackie Kennedy Onassis, je ves svet obmolknil. Nekdanja prava dama je dobila vzdevek »grmiček za milijon dolarjev«.

Jackie je bila javno ponižana, odgovoren za to pa je dejansko bil njen mož, Aristotel Onassis ter njegova ljubica, Maria Callas.

Po smrti Johna Kennedyja se je Aristotel skoraj dobesedno »obesil« nanjo. Takoj je šel v lov za lepo Jackie, piše v knjigi JFK Jr. and the Mother He Loved, avtorja Christopherja Andersona.

Onassis stopi v akcijo

Le nekaj dni po Johnovem pogrebu je Ari skupaj s svojo hčerko Christino obiskal Jackie.

»Dajal je vtis dobrega človeka. Prinašal ji je darila in ji neutrudno dvoril. Daleč od tega, da je bil privlačen in prijeten, vendar se Jackie z njim ni poročila samo zaradi denarja. Bil je zelo živahen in vedno razpoložen za vsako akcijo. Imel je neverjetno življenjsko silo,«

je za knjigo povedala Eileen Mill, prijateljica Jackie Kennedy.

Kmalu zatem se je Jackie poročila z Onassisom. Usodni da je izrekla leta 1986, zakon pa je trajal štiri leta.

Grški mogotec je bil ves čas zakona v zvezi z operno pevko Mario Callas in tega ni skrival. S tem se je celo hvalil in poudaril, da si to lahko privošči, saj je bogat.

Onassis in Maria Callas

Oba sta Jackie zasmehljivo klicala »lažna dama«, v obraz pa ji je velikokrat dejal, da je le navadna vdova.

Jackie je pogosto pisala svojemu prijatelji Roswellu in nekoč je pismo prestregel Onassis. Prebral je, da ga ima soproga za zoprnega, umazanega starca. To ga ni motilo, motilo pa ga je, da ga je varala z Roswellom, medtem, ko je zanjo pred dnevi zapravil 50.000 dolarjev za 200 parov čevljev.

Takrat se je začelo maščevanje!

Onassis je paparacem sporočil točen čas in lokacijo na otoku Skorpios, kjer se bo Jackie sončila gola. Ko so se pojavile fotografije v javnosti, je Jackie klicala Onassisa, jokala ter ga prosila, naj pokliče odvetnike, da bi rešili situacijo.

Onassis je odšel k odvetnikom, vendar ne zato, da bi rešil situacijo, ampak da bi se ločil. Jackie je iz tega zakona odšla s štirimi milijoni dolarjev, njemu pa so ostale milijarde.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close