Gordon Ramsay svetuje: tega nikoli ne naročite v restavraciji!

04. december 2021

Gordon Ramsay svetuje: tega nikoli ne naročite v restavraciji!

04. december 2021
Avtor: Profimedia

Gordon Ramsay je delil tri zlata pravila za najbolj okusno večerjo. Česa nikakor ne smete naročiti?

Gordon Ramsay vedno pove svoje mnenje, pa če je to v kuharskih šovih, restavraciji ali pa na Twitterju in TikToku. Od človeka, ki je znan po besedni zvezi “idiot sandwich” lahko pričakujemo le brutalno iskrenost. 

@gordonramsayofficial

#duet with @aldentediva This is definitely a Sunday Supper I’d like to avoid 🤦‍♂️ #ramsayreacts #tiktokcooks #chickenparm

♬ Spongebob – Dante9k

Televizijski chef, ki služi milijone, je pred časom delil tri zlata pravila pri večerji v restavraciji.

  1. Chefove specialitete

Natakar bo zagotovo omenil chefove specialitete, toda, ali so res tako zelo dobre? Ramsay pravi, da daljši kot je seznam specialitet na meniju, večja je verjetnost, da sploh ne gre za specialiteto, ampak imajo hrano, ki se jo morajo znebiti. 

  1. Sumljive pohvale

Ramsay pravi, da številne restavracije svojim jedem dajo superlative. Kdo je “najbolj slavno lazanjo” na meniju naredil tako slavno? Chef pravi, da si restavracije izmišljujejo terminologijo, samo da bi privabili stranke. Kdo pravi, da je to najbolj okusna sladica v državi? Kdo jo je tako poimenoval?

  1. Hišno vino
Avtor: Profimedia

Kot tretje zlato pravilo pa je Ramsay navedel hišno vino. Pogosto se bojimo vprašati za nasvet, saj se na vino ne spoznamo ali pa ne želimo, da nam natakar ali vinski strokovnjak predlaga izredno drago vino. Ramsay pravi, naj natakarja ali strokovnjaka za vino vprašamo za dobro vino, toda ne dražje od 30 dolarjev oziroma 26,40 evra. Svetuje tudi, da vprašate za vino z napako, bodisi na steklenici bodisi na nalepki, ali pa tisto vino, ki jim ga zmanjkuje. 

Dodaja tudi, da pri večerji za dve osebi vedno rezerviramo mizo za tri osebe. Tako bodo zagotovo imeli dovolj prostora in ne bomo stisnjeni v kot. 

Style. Več novic

New Report

Close