Velik modni prekršek Boruta Pahorja

27. julij 2022

Velik modni prekršek Boruta Pahorja

27. julij 2022
Foto: Mediaspeed

Borut Pahor, naš neuradni kralj Instagrama, je s svojim poletnim outfitom prekršil kodeks poslovnega oblačenja.

“Zadnji teden julija tradicionalno prihajam v službo v kratkih hlačah. Klima je izključena, okna široko odprta. Tudi razpoloženje je poletno prešerno,” je na Instagramu zapisal Borut Pahor ter s sledilci delil fotografijo, na kateri se po predsedniški palači sprehaja v kratkih hlačah, srajci s kratkimi rokavi in v športnih čevljih.

Razumemo, da temperature dosegajo rekordne rezultate in da tudi naš predsednik poleti hitro “zašvica”, a kljub temu je takšna oprava neprimerna za poslovno okolje. Kodeks namreč zapoveduje, da je na državni funkciji treba v vseh letnih časih nositi dolge hlače, zaprte čevlje in srajco z dolgimi rokavi.

Kratke hlače samo za prosti čas

“V urejeni pisarni to ni prava oprava za dobro delo, saj obleka vpliva na nas in na naše razpoloženje. Ko se formalno oblečemo, se tudi bolj formalno obnašamo in obratno. Ko si nadenemo ležerna oblačila, je tudi naše obnašanje temu primerno,” razlaga Lea Pisani, strokovnjakinja za kulturo oblačenja, ki doda, da se kratke hlače uporabljajo za naš prosti čas in v neurbanem okolju.

“S kratkimi hlačami se obnašamo in počutimo, kot da smo na dopustu in za poslovno komunikacijo to ni dobro. Saj tudi natakarji v gostilnah ne nosijo kratkih hlač.” Tudi srajca s kratkimi rokavi ni dobra izbira. “Jaz takšni srajci pravim pokvarjena srajca, kot da ji manjka en kos blaga.” Veliko bolj primerna je takšna z dolgimi rokavi, ki pa so lahko zavihani.

A kljub vsemu našemu predsedniku malo oprostimo, saj naj bi v pisarni ugasnil klimo. Očitno tudi v predsedniški palači že varčujejo z elektriko, v skladu z odločitvijo vlade za omejitev hlajenja prostorov javne uprave. Pisanijeva razlaga: “Če je naša pisarna neklimatizirana, potem se lahko s svojo obleko prilagajamo. To velja za ekstremne razmere.” Ponavljamo, ekstremne razmere.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close