Greta Thunberg z izjemnim odzivom na Trumpov »zmagovalni« tvit

09. november 2020

Greta Thunberg z izjemnim odzivom na Trumpov »zmagovalni« tvit

09. november 2020

Okoljska aktivistka Greta Thunberg bi bila globalna ikona, tudi če ne bi bila tako izjemna na Twitterju.

Trdno smo prepričani, da na tem planetu ne obstaja oseba, ki ne bi tako potrpežljivo čakala 11 mesecev, da bi se lahko s takim popolnim odgovorom javno posmehovala Donaldu Trumpu.

Spomnimo: decembra 2019 se je Trump na novico, da je revije Time’s Greto razglasila za osebnost leta preko Twitterja absurdno napadel najstnico, ki je sprožila globalno gibanje za podnebne ukrepe.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1205100602025545730

»To je tako smešno. Greta mora najprej rešiti svoj problem obvladovanja jeze, nato pa s prijatelji oditi v kino in si pogledati kak film. Pomiri se, Greta, pomiri se!«

je takrat tvitnil Trump.

Od ameriških volitvah prejšnji teden dalje, pa trenutni predsednik neutrudno tvita ter neutemeljeno zatrjuje, da so volitve goljufija. Posledično je družbeno omrežje skoraj vsak njegov drugi tvit označila za neprimeren. V četrtek je celo na Twitterju zapisal, naj se štetje glasov ustavi.

Greta je bila na to pripravljena in pod citatom Trumpovega tvita zapisala:

»To je tako smešno. Donald mora najprej rešiti svoj problem obvladovanja jeza, nato pa s prijatelji oditi v kino in si pogledati kak film. Pomiri se, Donald, pomiri se!«

Izjemen odgovor izjemne najstnice, to moramo priznati! In še, če vas zanima: Trumpov prvotni tvit je dobil približno 200.000 všečkov, Greta pa jih je do tega trenutka zbrala več kot 1.8 milijona!

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close