Gwyneth Paltrow s svečo sporoča: “Roke stran z moje vagine”

28. januar 2022

Gwyneth Paltrow s svečo sporoča: “Roke stran z moje vagine”

28. januar 2022
Foto: Profimedia

Ameriška igralka Gwyneth Paltrow, ki je znana tudi po svoji priljubljeni sveči z imenom “To diši kot moja vagina”, je zdaj izdala novo, a prav tako posebno svečo.

Poimenovala jo je “Roke stran z moje vagine”. Omejena izdaja je namenoma izšla ravno pred obletnico odločitve ameriškega vrhovnega sodišča glede splava. 

Primer Roe proti Wadu iz leta 1973 je obravnaval tožbo Norme McCorvey s psevdonimom Jane Roe, ki je ob tretji nosečnosti želela otroka splaviti, a teksaški zakoni tega niso dovoljevali. Njeni odvetnici sta zato vložili tožbo proti okrožnemu tožilcu Henryju Wadu in trdili, da so zakoni protiustavni. Primer je prišel celo pred vrhovno sodišče, ki je odločilo v prid Roe. 22. januarja 1973 je tako ameriško vrhovno sodišče odločilo, da je ustava Združenih držav Amerike ščiti odločitev nosečnice glede splava. 

Igralka in gurujka bo svečo prodajala po ceni 75 dolarjev (približno 66 evrov), od vsake prodaje pa bo 25 dolarjev, oziroma 22 evrov, namenila dobrodelni fundaciji, ki se ukvarja s svobodno izbiro reprodukcije. 

“Beseda vagina ima veliko moč”

V svoji objavi na Instagramu je zapisala, da ima beseda vagina veliko moč, a kljub temu moramo neprestano govoriti: “Roke stran. Roke stran od naših vagin, kadar niso povabljene.”

Style. Več novic

New Report

Close