Hailey Bieber na sodišču: je ime za svojo kozmetično linijo ukradla?

24. junij 2022

Hailey Bieber na sodišču: je ime za svojo kozmetično linijo ukradla?

24. junij 2022
Foto: Profimedia

Blagovna znamka Rhode naj bi imela isto ime kot priznana znamka oblačil, ustanovljena leta 2013.

Samo en teden po lansiranju lastne linije za nego kože, ima Hailey Bieber že težave. Ustanoviteljici modne znamke oblačil Rhode, Purna Khatau in Phoebe Vickers, sta proti njej vložili tožbo.

V dokumentu navajata, da njuno znamko Rhode nosijo svetovno znana imena, kot so Beyoncé, Tracee Ellis Ross in Lupita Nyong’o, zato ni dvoma, da Hailey Bieber ne bi vedela zanje in za njihove avtorske pravice.

“Gospe Bieber je vseeno za nas!”

Hailey naj bi že pred štirimi leti poskušala odkupiti ime Rhode, a lastnici na prodajo nista pristali. “Gospa Bieber je vedela, da blagovne znamke z istim imenom ne morejo soobstajati brez zmede,” je zapisano v dokumentu.

“Glede na trud in žrtvovanje, ki sta ju Khatau in Vickersova vložili v svojo znamko, sta prošnjo o odkupu znamke zavrnili, saj je Rhode njun največji življenjski dosežek. Toda gospe Bieber, ki bi svojo slavo lahko spremenila v uspeh s kakršnim koli imenom, je očitno vseeno, da dve drugi podjetnici že leta uporabljata blagovno znamko Rhode.”

Hailey je uničila ugled njune znamke

Prepričani sta, da je zvezdnica z velikansko promocijo na Instagramu, TikToku in Youtubu, kjer ima vsega skupaj skoraj 56 milijonov sledilcev, zasenčila njuno znamko in ji uničila ugled. “Te tožbe nisva želeli vložiti, vendar sva morali, da bi zaščitili svoje podjetje,” sta dodali v zapisu na Instagramu.

Bieberjevo prosita, da spremeni ime svoje znamke izdelkov za nego kože. “Verjameva, da Hailey nikoli ni želela povzročiti takšne škode, kot jo je, zato sva prepričani, da se bo pravilno odločila.”

25-letna manekenka in model je na lansiranju svoje linije za nego kože povedala, od kod ime znamke. “To je moje srednje ime in srednje ime moje mame. Mama me je ogromno naučila o kozmetiki, zato sem želela, da obstaja povezava z družinsko linijo.”

Na tožbo se zaenkrat še ni odzvala.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close