Branka Grbin / 05. september 2022

Hajdi: "Z urejenostjo pokažeš spoštovanje do ljudi"

Hajdi Korošec Jazbinšek navdušuje s svojim izpiljenim stilom in ljubeznijo do mode. To je eden od razlogov, zakaj je postala ena naših najuspešnejših vplivnic, ki ima na Instagramu preko 41 tisoč sledilcev.

Ujeli smo jo v središču Ljubljane, na Nazorjevi ulici, kjer je junija odprla svojo drugo butično trgovino Hajdi.si z izdelki za otroke.

Naša prestolnica je tako postala njena nova modna brv, na kateri se v svojem slogu poigrava z modnimi trendi, ki jih zna odlično vključiti v svoj osebni stil.

Foto: Saša Despot

Tvoj Instagram je poln modnih navdihov. Kako bi opisala svoj stil?

Stil je nekaj, kar imaš ali pa nimaš. Po mojem mnenju niti ni toliko vezan na modo, kot je vezan na tvoj karakter, na tvojo držo, eleganco, izobraženost, nivo komunikacije in pristop. Sama osebno mislim, da z urejenostjo pokažeš tudi spoštovanje do ljudi, ki ga ljudje običajno tudi vračajo. Ampak urejenost ne mislim samo vizualno, ampak tudi mentalno. Obleka lahko naredi človeka, ne pa ljudi.

Katere so tvoje najljubše znamke?

Osebno imam kar nekaj priljubljenih blagovnih znamk. Veliko jih občudujem, vseh si sicer ne morem privoščiti, ampak skušam dva- do trikrat na leto narediti res večjo investicijo s kakšnim dizajnerskim kosom v smislu torbice, očal, čevljev ali kakšnega drugega dodatka, ki pa jih potem zelo rada kombiniram z meni dostopnimi blagovnimi znamkami ter oblačili, ki so predvsem trajnostnega izvora.

Ogromno teh oblačil najdem pri blagovni znamki & Other Stories, Arket, H&M. Na splošno že od nekdaj obožujem skandinavski stil, ki na sofisticiran in prefinjen način tradicijo vpne v moderen stil.

Foto: Saša Despot

Foto: Saša Despot

Koliko v povprečju zapraviš za oblačila in modne dodatke?

Morda ne toliko, kot bi si človek mislil, saj imam res srečo in privilegij, da lahko sodelujem z mnogimi modnimi podjetji, kjer lahko izživljam svojo kreativnost in stil. Zelo sem vesela, da lahko z mojimi virtualnimi prijatelji delim to ljubezen do mode in da je seveda tudi iz njihove strani tako lepo sprejeta.

Kot omenjeno pa se vedno rada ustavim v Stockholmu, ki je zame res prava prestolnica mode v smislu stila, ki mi odgovarja in tam grem zares rada v šoping.

Foto: Saša Despot

Za kateri modni kos sanjaš, da bi bil v tvoji omari?

Načeloma tisto, kar si želim in o čemer sanjam, tudi kupim – razen če se ni v vmesnem času razprodalo, seveda pa razumno krmilim med tem, kaj je vredno imeti v stvareh in kaj je bolje doživeti. Marsikaj mi je všeč, ampak potem, ko pomislim, si namesto recimo ene torbice ali para čevljev raje kupim letalske karte.

Kje dobivaš modni navdih?

Izjemno rada spremljam modne trende. Odlična inspriacija so seveda Vouge, Glamour, Elle, Trendzoom, TFS – the fashion spot, The impression, Harper’s Bazaar … Nisem pa odvisna od njih, so le neke vrste kompas mojemu stilu.

Foto: Saša Despot

Kako bi se opisala?

Vsaka črka v mojem imenu ima lastnost, ki izraža moj karakter:

H – hedonistična
A – altruistična
J – jeklena
D – dinamična
I – iskrena

Najljubši letni čas?

Pomlad in pika.

Pet stvari v omari, brez katerih ne moreš?

Bela srajca, dober jeans, eleganten hlačni kostim, črna satenasta obleka, torbica.

Foto: Saša Despot

Zadnja stvar, ki si jo kupila?

Zadnja stvar so bila Valentino sončna očala, ki sem jih dobila po super ceni na razprodaji.

Tvoja "go to" oprava, ki jo sestaviš v petih minutah?

Bel mom jeans, trendi modra srajčka, črni Birkenstock natikači in črna torbica. Simply chic (preprosto šik, op.p.).

Foto: Saša Despot

Hajdijin outfit

Srajca in hlače Zara

Čevlji Zara

Torbica Chiara Ferragni

Sončna očala Dior

Avtor
Piše

Branka Grbin

New Report

Close