Harvey Weinstein učinek udaril tudi v modni svet

05. december 2017

Znameniti modni fotograf obtožen spolne zlorabe.

Medtem ko filmska industrija počasi gleda propad nekoč vplivne figure Harveyja Weinsteina in njemu podobnih, ki padajo globeli obtožb, se jim, kot kaže, pridružuje tudi modna industrija. Po obtožbah, ki so doletele fotografa Terryja Richardsona, zaradi katerih sta ga na črni seznam uvrstila Conde Nast in Valentino, manekenka Cameron Russel pa je na Instagramu proti njemu sprožila medijsko kampanjo #MyJobShouldNotIncludeAbuse, kjer je svojo zgodbo objavilo še nešteto zlorabljenih modelov.

Pred kratkim pa je kot bomba odjeknila novica, da je spolnega nadlegovanja obtožen tudi znameniti fotograf Bruce Weber. Jason Boyce, ki služi denar kot model, toži Webra za incident, ki naj bi se zgodil na avdiciji decembra 2014 v fotografovem studiu na Manhattnu. Webber je od Jasona zahteval, naj odstrani svoja oblačila, nato pa se je moral dotikati še svojih genitalij.

Jason Boyce

Maneken je povedal, da je ukaze ubogal, saj je Bruce Weber svetovno priznan fotograf in delo z njim bi pomenilo velik korak naprej v karieri. V obtožbi je še zapisano, da je Weber prijel Jasonove prste in si jih dal v usta. Jason je bil v času incidenta star 28 let, Bruce Weber pa 68.

Jason Boyce trdi, da je utrpel dolgotrajne duševne bolečine, saj zaradi močnega vpliva, ki ga ima omenjeni fotograf v modni industriji, zlorabe ni prijavil pristojnim organom. Od incidenta dalje trpi za depresijo in visoko stopnjo stresa.

Dokument navaja, da je nekdanja Jasonova agencija Soul Artist Management vedela za podobne primere, kjer je Weber zlorabljal mlade moške in zdi se, da bo v kratkem prišlo še do dodatnih obtožb proti fotografu. Izjavo fotografa Brucea Webra še čakamo.

 

Foto: Getty images

New Report

Close