Hči Cindy Crawford oblikovala novo Zarino kolekcijo

06. oktober 2022

Hči Cindy Crawford oblikovala novo Zarino kolekcijo

06. oktober 2022
Foto: Zara

Novo modno sodelovanje španskega high-street velikana se je obrnilo k znanemu obrazu z modnih brvi.

Poleg tega, da je sama zgradila uspešno kariero modela, je Kaia Gerber že od otroštva znana kot hči supermodela Cindy Crawford. Kako uspešno stopa iz mamine sence, dokazuje kolekcija, ki jo je pravkar izdelala za Zaro in je naprodaj od 4. oktobra.

Kaia, kot vsaka manekenka na modnih pistah, ki jih spremljamo v številnih metamorfozah, zasebno gradi svojevrsten stil. Pod močnim vplivom minimalizma 90. let prejšnjega stoletja, svoj videz pogosto dopolnjuje z elegantnimi srajcami in širokimi suknjiči – prav zato se je Zara to sezono odločila, da z mlado manekenko ustvari novo kapsulno kolekcijo.

Foto: Zara

“Vedno sem oboževala Zaro, ker modo, ki ni vedno najbolj dostopna, naredi dostopno,” je povedala za Vogue. “Doma imam veliko dragih jaken, a na koncu vedno izberem Zarino, ko se odpravljam od doma.”

Kolekcija se močno naslanja na modo 90. let, minimalizem in bolj možate kroje oblek. Nekatere stilske ikone iz tistega obdobja, ki jih ima Kaia še posebej rada, so Carolyn BessetteKennedy, Winona Ryder, Gwyneth Paltrow in Kate Moss. “V času teh supermodelov je postalo pomembno, kaj so nosile, ko niso bile na pisti.”

Foto: Zara

Popolna mešanica klasike in drznosti

Kolekcijo sestavlja 30 kosov, ki vključujejo oblačila, obutev in modne dodatke. Gre za osnovne kose, dvignjene na nekoliko višjo raven. Kaia pravi, da je “sebično želela, da so to vse stvari, ki jih sama želi nositi.”

“Veliko potujem, zato sem se vprašala: če bi šla na potovanje, ki bi trajalo mesec ali dva, bi imela vse, kar potrebujem v tej kolekciji?”

Kolekcija tako vključuje topi z naramnicami, debele polo majice, ohlapne obleke, kratke džins jakne in slip obleke. Manekenka je razkrila, da je njen slog precej klasičen, rada ima moške obleke in dober kroj, zato je kolekcija mešanica tovrstnih kosov in bolj drznim oblačil, kot je bela srajca z odprtim hrbtom.

Foto: Zara

Nevtralne barve z barvitimi dodatki

Barvna paleta vključuje črne, bele, rjave in sive odtenke, tako da se kosi zlahka kombinirajo.

“Obožujem barve, vendar je moja omara večinoma siva, črna in bež,” pravi Kaia. “Želela sem, da bi vse pasalo z vsem. Ne maram preveč razmišljati, ko se zjutraj oblačim.”

Za ljubitelje barv pa je pomislila tudi na elemente, ki jih je mogoče preprosto integrirati v garderobo in ustvarila pisano torbo in klobuk.

Foto: Zara

Kaia Gerber je premagala izziv ustvarjanja kolekcije oblačil in ob koncu intervjuja za Vogue napol v šali namignila, da bi se morda kmalu preizkusila v še eni novi kategoriji.

“Trenutno se zelo ukvarjam z arhitekturo in notranjim oblikovanjem, rada bi oblikovala svojo lastno hišo. In Zara ima domačo linijo – morda Zara Home!”

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close