High street znamke, ki jih obožujejo slavni!

14. maj 2019

High street znamke, ki jih obožujejo slavni!

14. maj 2019

Poleg cenovno dostopnih znamk, ki jih vsi poznamo, so nam prav slavni in znani zadnje čase odkrili sveža ter nova modna imena s ‘high street’ scene. Katera so?

Iz leta v leto, iz sezone v sezono in celo iz kolekcije v kolekcijo se moda ves čas menja. Kot vselej so novo pomlad in poletje zaznamovali novi trendi, ‘it’ kosi oblačil ter modni dodatki. Vendar se tudi v samem modnem svetu skozi leta dogajajo še druge, subtilnejše spremembe, ki jih ne opazimo takoj na prvi pogled.

V zadnjem desetletju smo denimo priča velikemu vzponu high street znamk oziroma nizkocenovne ulične mode, ki je dostopna tako rekoč vsakemu žepu. Nižje cene in obenem nadvse trendi ponudba so postale odlična alternativa znanim modnim znamkam ter slovečim oblikovalcem, ki si jih lahko privoščijo le izbranci z dovolj denarja.

Jessica Alba

Zaradi dostopnih cen so nizkocenovniki najprej osvojili tisto publiko, ki je njihova ciljna: širok segment potrošnikov, ki v sedanjih ekonomskih razmerah predstavljajo t.i. ‘novi revni’ srednji razred prebivalstva, ta pa je v porastu. A zaradi vedno novih kolekcij in odlično kopiranih smernic, ki so včasih celo boljše, kot originali dizajnerskih hiš, so ‘high street’ znamke dobile na svojo stran številne odjemalce, ki si sicer zlahka privoščijo drage oblikovalske kose. In to je resnična umetnost nizkocenovnikov!

Kate Middleton v Zari

K high street znamkam so kmalu začeli hoditi modni poznavalci, stilske ikone in ‘fashioniste’, ki so bodisi kombinirale posamezne kose iz teh kolekcij z visoko modo, ali pa so si privoščile eksperimentiranje in celoten ‘look’ zgradile iz kosov high street ponudnikov.

Kendall Jenner

Ni dolgo trajalo, že smo lahko ‘hitro’ in cenovno dostopno modo zagledali tudi na rdečih preprogah, te so bile prej rezervirane samo za haute couture ali vsaj pret-a-porter modo. Tudi znane in slavne ženske ter moški so se hitro ogreli za znamke, kot je denimo Zara. ‘Celebrity’ modna ikona Olivia Palermo na uvodni fotografiji denimo nosi Topshop ‘bomber’ jakno, ki je bila prav zato, ker jo je nosila ona, v hipu razprodana tako v trgovinah, kot na spletu!

Margot Robbie

‘It’ dekleta ter fantje iz sveta slavnih in bogatih, znane igralke, igralci, stilske ikone, slavne pevke, pevci in manekeni so vsem dostopno modo odnesli na ulico, kamor tudi spada, a obenem še kam drugam! Dokazali so, da se ne gredo elitizma in da je tudi njim nizkocenovna moda pri srcu. Ne izbirajo je več le za vsakodnevne priložnosti (tudi slavni namreč odnašajo smeti v zabojnike in nakupujejo špecerijo v trgovinah, sprehajajo psa, se dobijo s kom na kavi ali morajo na pošto), ampak so jih začeli nositi celo na promocijske nastope na televiziji, na premiere svojih najnovejših dosežkov, na podelitve nagrad in gala dogodke.

Meghan Markle v obleki ‘high street’ znamke Reformation

V high street znamke so slavni včasih oblečeni v celoti, včasih pa posamezen kos iz takih kolekcij dodajo dizajnerskemu izboru. Poleg cenovno dostopnih znamk, ki jih vsi poznamo, so nam prav slavni in znani zadnje čase odkrili sveža in nova modna imena iz high street scene. Ste denimo že slišali za znamki Reformation in Storets? To sta le dva od novejših high street ponudnikov, ki so jih vzljubile ‘it’ ženske, med njimi so igralka Margot Robbie, ikona stila Alexa Chung, pevka Selena Gomez in vojvodinja suseška, Meghan Markle.

Alexa Chung v H&M

Kar nas ne preseneča. Vse te zvezdnice in še marsikatere, ki jih nismo omenili, so ves čas na lovu za zanimivimi kosi oblačil in ‘statement’ modnimi odatki. Odkrivajo jih tako same med nakupi ali brskanjem po spletu, kot tudi s pomočjo svojih stilistov, ki poskrbijo za unikaten videz svojih klientk v javnosti.

Diane Kruger v znamki Mango

Tako so našli prečudovite kose oblačil ter intrigantne modne dodatke s high street podpisom, ki si jih lahko privoščimo celo običajne ženske. V nadaljevanju vam odkrivamo, katere so najljubše high street znamke slavnih: od španske ‘masovne’ znamke, ki jo vsi poznamo, do trajnostno naravnane mode, ki je še vedno širše dostopna. To so torej high street imena, ki so jih vzljubila in jih z veseljem nosijo t.i. ‘it’ dekleta!

# Mango

# Storets

# Reformation

# Heartloom

D. S.

Foto: Instagram, Heartloom, Mango, Profimedia, Reformation, Storets

Style. Več novic

New Report

Close