Hit letošnjega poletja: modni dodatek v slogu Jackie O.!

24. julij 2018

Jacqueline Kennedy Onassis je bila ena od tistih ‘it’ žensk, ki so znale na sebi izpostaviti ključen modni detajl oziroma dodatek, po katerem so zaslovele kot stilske ikone. Modni oblikovalci in fashioniste to poletje na veliko posnemajo slavno Jackie O..

Morda v teh dneh iščete način, kako na hitro, pa obenem učinkovito ter elegantno nadgraditi svoj poletni modni stil? V tem primeru smo našli idealen modni dodatek za vas. Pravzaprav moramo kar lepo priznati, da ga nismo ‘našli’ mi, pa tudi dekleta, ki ga nosijo to poletje kot za stavo, zgolj posnemajo slavno in že pokojno stilsko ikono.

Za veliko vrnitev naglavne rute (po možnosti kajpak svilene) je poskrbela Jackie O., nekdanja prva dama ZDA in ena od začetnic, ki je popularizirala ta modni dodatek, saj ga je v javnosti zelo rada (in pogosto) nosila. Ruta, ki si jo je zavezala okoli glave ali pod brado, je kaj kmalu postala njen prepoznaven ‘zaščitni znak’.

Nepozabna Jackie je slovela po ruti in ‘oversize’ sončnih očalih

Jacqueline Kennedy Onassis je ruto na glavi najpogosteje uskladila s parom ‘prevelikih’ oziroma oversize sončnih očal, kar pa je le še poudarilo njeno skrivnostnost ter med ljudmi zbudilo še več radovednosti, kaj se za očali skriva.

https://instagram.com/p/BhacHFqhJeS/?utm_source=ig_embed

Glede na to, da so bile vanjo povsod, kamor je stopila, uperjene številne fotografske bliskavice, je bil razlog za nošenje velikih, temnih očal najbrž predvsem praktične narave, obenem pa je na ta način pred nepovabljenimi radovedneži skrivala svoje čustveno razpoloženje (ali zgolj dejstvo, da je na ulico stopila nenaličena).

https://instagram.com/p/BfkMNCClutP/?utm_source=ig_embed

Čeprav smo pred kratkim pisali, da je ogromen slamnik v XXL velikosti trenutno hit poletja (kar kajpak drži), pa podobno velja tudi za naglavno ruto. Da je ta ponovno v trendu, dokazujejo posnetki številnih slavnih in manj slavnih žensk na družbenem omrežju Instagram.

https://instagram.com/p/Bjsm0Y2HFjw/?utm_source=ig_embed

In če je ogromen slamnik sicer odlično videti na plaži ter vas v veliki meri zaščiti pred UV žarki, je ruta okoli glave tisti modni detajl ter dodatek, ki ga lahko brez skrbi in precej bolj praktično nosite prav povsod, tudi za v pisarno v poletnih dneh, zakaj pa ne.

https://instagram.com/p/BjK2JT4jdeF/?utm_source=ig_embed

Naše mame, ki so Jackie O. rade posnemale, so si ruto večkrat nadele, ko so želele biti posebej šik na sprehodu skozi mesto, sedaj pa lahko to nepozabno modno ikono posnemate tudi same in preizkusite številne načine zavezovanja rute okoli glave. Gre za nadvse ženstveno podrobnost, ki čudovito dopolni vsak styling.

Valentinova ‘resort’ kolekcija za leto 2019

In če lahko sklepamo po ‘resort’ kolekciji, ki jo je na pisto poslal modni velikan Valentino, je bila prav Jackie O. njegov navdih, ko je krojil oblačila za počitniške dni za leto 2019. To pa pomeni, da bodo naglavne rute le še utrdile svoj status in da se trend, ki je bil v preteklosti že aktualen, za novo generacijo modnih navdušenk šele pričenja…

https://instagram.com/p/BjrTMj8DXa9/?utm_source=ig_embed

Idejo stilske podobe Jackie O. so poleg Valentina vsaj do neke mere v svoje kolekcije vpletli tudi modne hiše ter znamke Missoni, Gucci, Victor Glemaud in Adam Lippes s svojo lastno interpretacijo tega prefinjenega in nadvse damskega modnega dodatka. Jih boste posnemale že letošnje poletje?

 

D. S.

Foto: Instagram, Wikipedia, Pinterest, NY Post, Mojeh

New Report

Close