Hitra poletna torta iz malin, ki je za prste obliznit

22. junij 2023

Hitra poletna torta iz malin, ki je za prste obliznit

22. junij 2023
Foto: Unsplash

Lahka malinova torta je okusna, sočna, hitra in enostavna za pripravo.

S sezonskimi in svežimi sestavinami bo postala vaša najljubša sladica tega poletja! Tukaj je recept:

Sestavine:

  • 4 jajca,
  • 175 g sladkorja,
  • 2 žlički vanilijevega sladkorja,
  • 1 ščepec soli,
  • 125 ml rastlinskega olja,
  • 150 ml limonade,
  • sok ene limone,
  • 250 g moke,
  • 3 žličke pecilnega praška,
  • 300 g smetane za stepanje,
  • 250 g mascarponeja,
  • 250 g kremastega svežega sira,
  • 250 g sladkorja v prahu,
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta,
  • 500 gramov malin.
Foto: Instagram @cakedbykatie

Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (zgoraj/spodaj).

2. Jajca ubijte v posodo in jih zmešajte s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in soljo ter stepajte, dokler ne postane kremasto. To lahko traja do 5 minut.

3. Jajčni zmesi dodajte olje, limonado in limonin sok ter nežno premešajte.

4. Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju prav tako dodajte zmesi. Previdno premešajte.

5. Testo dajte na pekač, obložen s peki papirjem (dimenzije približno 32 x 40 cm). Dajte v pečico in pecite 20 minut.

6. Biskvit vzemite iz pečice in ga popolnoma ohladite, nato ga vodoravno prerežite.

7. Stepite smetano, dodajte mascarpone, sveži sir, sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter zmešajte v homogeno zmes.

8. Na prvi biskvit dajte polovico mascarponeja in ga enakomerno pogladite. Po kremi razporedite polovico malin.

9. Na nadev položite drug biskvit in ponovno prekrijre z maskarponejevo kremo in malinami.

Ne želite ponuditi malinove torte, narezane na kvadratne kose, temveč kot osvežilno sladico, ki jo gostje preprosto jedo z žlico? Ko se piškoti ohladijo, jih enostavno ročno zdrobite, nato pa v kozarce izmenično razporedi drobtine z mascarponejevo kremo in maline. Dober tek!

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close