Hollywoodska zvezdnica ne bo pozabila dragulja iz naše regije

29. marec 2023

Hollywoodska zvezdnica ne bo pozabila dragulja iz naše regije

29. marec 2023
Foto: Profimedia

Začeli smo spremljati zadnjo sezono ene najuspešnejših serij v zadnjem času, Nasledstvo. O koncu te ikonične drame je v ekskluzivnem intervjuju spregovorila tudi Sarah Snook, ki upodablja odlično Shiv.

Na male ekrane se je s četrto in finalno sezono vrnila uspešna dramska serija Nasledstvo, ki sledi družini Roy in njenemu medijsko-zabavljaškemu konglomeratu Waystar/Royco. Tega vodi mogul (ki spominja na Ruperta Murdocha) in neizprosni patriarh Logan Roy (Brian Cox), ki mora zaradi vse slabšega zdravja razmisliti o svojem nasledniku. V osredju zgodbe so še njegovi štirje otroci Kendall (Jeremy Strong), Shiv (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) in Connor (Alan Ruck).

Po tem, ko se je tretja sezona končala s propadom udara na očeta, ki so ga organizirali Kendall, Shiv in Roman, se četrta sezona začne z novimi spletkami proti očetu. In njegovimi spletkami proti otrokom.

Kako se bo vse skupaj končalo, bomo izvedeli 29. maja, Sarah Snook pa nam je pred tem zaupala nekaj podrobnosti iz zakulisja.

Foto: Profimedia

Zakaj se Nasledstvo končuje?

Jesse (Armstrong, op. p.) je zelo pameten človek. Ko vidi, da je nekaj res dobro in da še ni dramatično propadlo, se precej drzno odloči, da to konča, ko je še na vrhu. Nikoli ni bil pod pritiskom, da bi sprejemal komercialne odločitve. To je precej redka izkušnja. In mislim, da se je odločil pravilno.

Kieran Culkin je izdal, da vas je novica o koncu serije precej prizadela …

Ja, res! Bila sem res razburjena. Pred tem sem namreč ravno prebrala zadnjo epizodo in se mi je zdelo, da se bo končalo, a potem mi je Matthew (Macfadyen, ki igra njenega moža, op. p.) dejal, da se sliši pozitivno in da se verjetno ne bo končalo. Potem pa nam je Jesse povedal, da je konec. To je bilo vsekakor težko slišati. A bilo je dobro, da sem takrat potem opravila z žalovanjem in jokom, nato pa še uživala v snemanju zadnje epizode.

Kako ste zadovoljni s zaključkom Shivine zgodbe v zadnji sezoni?

Joj, težko rečem. Ampak kot igralka popolnoma zadovoljna. Vsekakor. Bilo je toliko zapletenih in zanimivih zornih kotov, prizorov in čustev. Vsekakor pa obstaja občutek, da bodo liki obstali tudi po koncu. To resnično cenim.

Jesse je v enem od intervjujev govoril o tem, kako se je tretja sezona končala s Tomovo izdajo Shiv in se postavil na stran Logana. Kako vam je bilo odigrati to?

Oh, super! Veliko sem sledila svojim instinktom, saj je scenarij tako dober. Je kot mreža, zato zagotovo čutiš podporo. Če se le prepustiš temu, se lahko zgodijo neverjetne stvari. Iz tega lahko izvira čarovnija. Ja, konec tretje sezone je za Shiv precej pretresljiv trenutek.

Sarah in Matthew sta igrala zakonca. (Foto: Profimedia)

Prva epizoda četrte sezone prikazuje uničujoč prizor med Tomom in Shiv v njunem stanovanju. Kako se spominjate snemanja tega prizora?

To je bil eden od prvih posnetkov. Shiv ima tako masko, obrambo in zidove, zelo si želi biti neranljiva. Kljub vsem izjavam, ki jih daje – “morala bi se raziti”, “ne bi smela biti skupaj” –, čeprav jih izgovarja nesramno, želi, da se Tom na nek način ne strinja z njo. In vsakič, ko tega ne stori, jo zaboli. Med njima se enostavno dogaja napačna komunikacija. Obstaja obupna potreba drug po drugem, vendar nezmožnost izraziti to potrebo.

V prvi epizodi Shiv pravi, da je Logan sociopat, a ne bi bil dober mučitelj. Kako se Shivino sovraštvo do Logana razlikuje od njenih bratov na začetku četrte sezone?

Dobro vprašanje. Mislim, da v tem trenutku ni bolj ali manj empatična do očeta. Mislim, da se počuti prav tako izdano z njegove strani kot s strani svoje mame in tudi od Toma. Kar se tiče družinskih odnosov, se počuti nekoliko golo. V družini ni preveč ljudi, na katere se lahko obrne. In na nek način je prvič ostala s svojimi brati. In to je neznano ozemlje.

Sarah s svojim televizijskim očetom, Brianom Coxo. (Foto: Profimedia)

Toda ali čuti globlje sovraštvo, ker je edina hči in jo je patriarhat bolj kot njene brate marginaliziral, postavil na stranski tir?

Mislim, da zagotovo, vsekakor. V marsičem je zelo podobna Loganu. Eden od teh načinov je, da je Logan izhajal iz ozadja, iz občutka, kot da je slabši. Moral se je boriti za to, kar je dobil, moral je garati, da se je povzpel na vrh, na način, kot je to storil. Shiv se mora na podoben način boriti proti temu v svoji družinski dinamiki. Ima svojega očeta in svoje brate. In ker je edina ženska v panogi, v kateri prevladujejo moški, [pomeni], da so okoliščine proti njej. In ima ambicije nad tem, zato se mora boriti proti vsem tem.

Štirideset epizod, 40 ur: kateri prizor vam je bil najljubši za snemati?

Oh, veliko jih je! Karkoli z Matthewom ali Kieranom je bilo vrhunsko Vedno so bili najbolj zabavni. Smeh z Matthewom in Kierenom je zagotovljen. In vsak prizor, kjer imamo skupaj vse štiri sorojence. Pravzaprav obstaja prizor, ki ni bil nikoli predvajan, to je bila zadnja epizoda druge sezone, ko smo bili na Hrvaškem, na ladji in smo igrali karte. Čudno je, da so ta kader uporabili za promocijo epizode, čeprav prizor ni bil uporabljen v epizodi!

Mislim, da je bilo to moje najljubše snemanje, ker sem nenadoma razumela, zakaj se imajo ti sorojenci radi in zakaj ne morejo pobegniti drug od drugega ter zakaj so zasvojeni in zapeljani s prijateljstvom drug drugega – potem pa so se zaradi ambicij obrnili drug proti drugemu. Zato je bilo igranje kart z njimi tako nepozabno. Na tej superjahti z Dubrovnikom v ozadju – prav neverjetno.

Foto: Profimedia

Kaj lahko gledalci pričakujejo od zadnje sezone?

Hm … Kot bik, ki prodre v areno. Je precej neizprosno, veliko drame, veliko tveganja. Sezona je zelo polna konfliktov in poskusov, da bi rešili te konflikte. Mislim, da bo občinstvo zelo zadovoljno.

Kako ste se počutili ob snemanju zadnjega prizora?

Nismo ga posneli po vrstnem redu. Zato je bil zadnji prizor, ki smo ga posneli zadnji dan snemanja, precej igriv in zabaven. Bilo je v kuhinji. Morda ga na koncu ne bodo uporabili, a je bilo nekaj, s čimer se je zdelo prav končati. Ob tem je ostal rahel občutek hudomušnosti, zato se na koncu ni zdelo, da so vložki tako visoki, kot bi bili s prizorom, ki bi se morda končal tako, da bi morali jokati ali kaj podobnega. Ker ko so končno zaklicali “rez”, so vsi jokali! Resničnosti ne moreš ubežati, ko je enkrat pred tabo. Bilo je zelo žalostno.

Foto: Profimedia

Če se spomnite tiste prve vaje, ko ste skupaj prebrali prvo epizodo prve sezone, na dan ameriških predsedniških volitev leta 2016 – kako vam je sodelovanje v tej seriji spremenilo življenje?

Ogromno. Prišlo je do ogromnih sprememb, tako v mojem osebnem življenju kot v seriji. Kdo sem zdaj, se je v primerjavi s tem, kdo sem bila, ko sem bila stara 27 let, zelo spremenilo. In serija je bila ob meni ves čas. Zrasla sem kot igralka. Zrasla sem kot oseba. Vsekakor imam drugačno – no, upam! – karierno pot. In toliko sem potovala zahvaljujoč seriji! Spoznala sem toliko izjemnih igralcev in izjemnih sodelavcev ter ustvarjalcev! Res mi je spremenilo življenje.

Nove epizode četrte sezone Nasledstva so na sporedu vsak ponedeljek na HBO ob 20. uri. Oboževalci si jih lahko ogledajo tudi na HBO Max, kjer so dostopne tudi pretekle sezone.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close