Hooters natakarice razkrile kontroverzno pravilo o nogavicah!

21. februar 2022

Hooters natakarice razkrile kontroverzno pravilo o nogavicah!

21. februar 2022
Foto: Profimedia

Hooters uniforma – majica okrašena s sovo in svetlo oranžne kratke hlače – je prepoznana po celem svetu, a mnogi so bili presenečeni, ko so izvedeli, da zaposleni sami plačujejo nogavice.

Uniforme restavracij Hooters so že od nekdaj kontroverzne, saj mnogi nasprotniki verige menijo, da so seksistične in produkt starih časov. Tokrat pa so uniforme predmet kritike zaradi drugačnih razlogov.

Zaposlene Hootersa so razkrile, da morajo nositi hlačne nogavice, ki jih stanejo 5 dolarjev na kos. V TikTok videu z več kot 4,7 milijonov ogledov je zaposlena razkrila napravo z nogavicami in razložila, kako deluje.

V videu je uporabnica TikToka z imenom kenzjee na stranišču za zaposlene Hootersa s svojo sodelavko. Svojim 116,5 tisoč sledilcem pove: “Ljudje me neprestano sprašujejo o naši napravi za nogavice in danes jih moram kupiti, tako da bom o tem posnela kar video.”

@kenzjee #hooterstiktok #hooterstights #thephoto #gamergoals #whenimolder ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

V napravo vstavi pet dolarjev in izbere opcijo “Suntan B”. Kot razloži, so “Suntan B” najkrajše hlačne nogavice, “Suntan D” pa so najdaljše, vse pa so enake barve. Nogavice so pripravljene takoj, da si jih lahko nadene pred svojo izmeno.

Čeprav gre za zelo preprost proces, se mnogi sprašujejo, zakaj si morajo zaposlene nogavice plačevati z lastnim denarjem, saj se po nekaj nakupih to zagotovo pozna na njihovih računih.

Eden izmed uporabnikov je napisal: “Če je obvezen del uniforme, potem bi moralo podjetje samo plačati,” in dodal, da je “jemanje denarja od svojih zaposlenih slab posel.”

Druga pa je postavilo isto vprašanje in razložila, da meni, da bi moral direktor svojim zaposlenim sam priskrbeti nogavice.

Foto: TikTok (zajem zaslona)

Avtorica TikTok videa je odgovorila, da “morajo nogavice prodajati preko zunanjega podjetja, ker se nogavice prodajajo kot spodnje perilo, zato nam jih Hooters ne more priskrbeti.”

Ko pa je eden izmed uporabnikov izpostavil, da bi podjetje vseeno lahko plačalo in tega pač ne želi, je avtorica pritrdila, da je govorila z direktorjem, ki ji je rekel, da podjetje ne želi plačati.

Oglasila so se tudi dekleta, ki so delale v Hootersu pred časom in se pravila glede nogavic zelo dobro spomnijo. Ena izmed deklet je povedala, da je “sovražila nakupovanje teh nogavic” in da je zapravila “5 dolarjev vsak preklet dan”, medtem ko je druga dodala, da je svoje vsako noč strgala in jih je morala kupovati od direktorja.

Neodvisni dobavitelj, katerega ime je vidno na stroju za nogavice, Peavey Hosiery, zaračuna 8,49 dolarjev za par nogavic, medtem ko drugi ponudnik hlačnih nogavic, Tamara Hosiery, prodaja pare nogavic za Hooters za 3,79 dolarjev ali 3,99 dolarjev.

Hooters ne želi komentirati.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close