Hrana, ki jo nutricionisti priporočajo za popolno postavo

21. avgust 2023

Hrana, ki jo nutricionisti priporočajo za popolno postavo

21. avgust 2023
Foto: Pexels

Hrana, ki jo nutricionisti priporočajo za popolno postavo

21. avgust 2023
Foto: Unsplash

Jagodičevje, bogato s prehranskimi vlakninami, je po mnenju prehrambnih svetovalcev najboljša in najbolj zdrava izbira za poletno postavo.

Poletje je čas jagodičevja, sadja, bogatega z vitamini, minerali, antioksidanti in vlakninami. Na voljo nam je veliko različnih vrst, ki jih lahko dodamo vsakodnevnim obrokom.

Poleg dejstva, da je jagodičevje izjemno zdravo, pa naj bi bilo tudi odlična rešitev za odpravljanje odvečnih kilogramov. Vsaj tako trdi Roxana Ehsani, registrirana ameriška dietetičarka in nutricionistka.

“Jagode resnično prekašajo vse drugo sadje po vsebnosti prehranskih vlaknin, ki so eno izmed bistvenih hranil, ki jih morate vključiti v svojo prehrano, ko želite shujšati. Dajejo občutek sitosti, kar lahko pomaga, da se ne prenajedate in preprečujejo, da bi čez dan posegli po več prigrizkih.”

Foto: Unsplash

Dodaja, da hrana z veliko vlakninami, kot je jagodičevje, omogoča počasno sproščanje energije v krvni obtok, s čimer stabilizira krvni sladkor, kar je pomembno pri hujšanju. Kot največjega zaveznika ozkega pasu in vitke linije med jagodičevjem pa izpostavlja maline.

Foto: Pexels

“Ena skodelica malin vsebuje 53 odstotkov dnevne vrednosti vitamina C, ki hkrati pomaga podpirati imunski sistem,” še poudarja Ehsani in dodaja, da so nizkokalorične maline popoln nadomestek, ko hrepenimo po nečem sladkem.

Da pa se jagodičevje ne bo prehitro pokvarilo in ga boste lahko uživali dalj časa, uporabite preprost trik, s katerim bo jagodičevje zdržalo dlje.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close