Hrvaško bo na Evroviziji zastopal Baby Lasagna

26. februar 2024

Hrvaško bo na Evroviziji zastopal Baby Lasagna

26. februar 2024
Foto: Instagram @dora.hrt

Marko Purišić z umetniškim imenom Baby Lasagna bo letos zastopal Hrvaško na izboru za pesem Evrovizije. Zmagal je pesmijo “Rim Tim Tagi Dim”.

Baby Lasagna je na hrvaškem izboru Dora prepričljivo premagal ostale tekmovalce, saj je osvojil tako žirijo kot občinstvo. Že pred finalom je veljal za favorita, čeprav na svoj nastop ni gledal tako, je dejal za hrvaške medije.

“Hvala! Hvala vsem za glasovanje. Vedno sem imel stališče, da ni konec, dokler ni konec. Je pač konec, ko je konec, o zmagi sploh nisem razmišljal. Ne vem, če bom nocoj lahko spal,” je povedal tik po zmagi. Dodal je še, da mu je bilo edino pomembno, da da vse od sebe, da lahko zvečer mirno zaspi.

Hrvaško občinstvo in žirijo je prepričal s to pesmijo:

Nas nastop sicer precej spominja na lanskoletnega predstavnika Finske, ki je prav tako nosil puhaste rokave, njegov nastop pa je bil podobno ekscentričen. Če tudi vi vidite kaj podobnosti, presodite sami:

V finalu Dore je sicer nastopilo 16 izvajalcev, poleg Baby Lasagne še Natalie Balmix, Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin, Lana Mandarić, Boris Štok, Stefany, skupina Pavel, Saša Lozar, Lara Demarin, Let 3, Alen Đuras, eugen, Vatra, Damir Kedžo, MARCELA in Vinko.

Letošnji izbor za pesem Evrovizije se bo odvijal na Švedskem, od 7. do 11. maja. Predstavnik Hrvaške bo tako kot naša predstavnica Raiven nastopil v prvem polfinalnem večeru, 7. maja.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close