Hrvatica Faretta je obraz Zarine kampanje za jesen 2017!

Ta trenutek najbolj uspešno hrvaško manekenko v tujini je za novo Zarino kampanjo fotografiral sloviti Steven Meisel.

Letos je ameriška revija Vogue prelepo Hrvatico Faretto Radić (kot je njeno polno ime, čeprav slovi v manekenskih krogih le kot “Faretta”) prvič uvrstila na seznam 16 najbolj zaželenih modelov na modnih pistah, na katerih se predstavljajo nove sezonske kolekcije modnh oblikovalcev.

Za lepo, kaj lepo, naravnost prekrasno hrvaško supermanekenko Faretto se potegujejo največja modna imena in le upati je, da bo Faretta dobro unovčila svoj čas, ko njena slava pleza k vrhuncu. Hrvatičine izrazite lične poteze, prelepe oči in visoko fotogeničnost je v oblačilih iz nove Zarine kolekcije za jesen 2017 ujel v foto objektiv nihče drug kot nesporni kralj fashion fotografije, ki se mu klanja modni in umetniški svet – Steven Meisel osebno!

Božanska Hrvatica Faretta skozi objektiv Stevena Meisela

To ni mala reč, niti mala čast. Faretta je po slikah sodeč opravila s Stevenom izvrsten fotoshooting, look-book za letošnje jesenske trende pri Zari pa nas preprosto rečeno pušča brez sape; počasi bo treba namesto za ozimnico dajati denar na kup in sicer za nakup vsaj enega ali dveh ključnih kosov iz nove Zarine jesenske kolekcije, ki je, roko na srce, osupljiva, kot le redko katera njena predhodnica.

Poleg Farette se v tej oglasni in web kampanji, ki so jo javnosti predstavili te dni, pojavijo še druge znane (super)manekenke nove generacije, kot so Vittoria Ceretti, Grace Elizabeth, Lex Herl in Aira Ferreira. Vse so stale pred objektivom slavnega Stevena Meisela, za ličenje njihovih mladih in popolnih obrazov je skrbela vrhunska mednarodna vizažistka Pat McGrath, medtem ko je za stilski pečat modnega snemanja skrbel Karl Templer.

Na fotografijah vidimo nove kose oblačil in modnih dodatkov iz Zarine jesenske kolekcije, ki so jo modno tokrat navdihnili kroji, podobni uniformam in temne barve. Tu pa so še nepogrešljive kombinacije belih pletenih oblek v debeljši in toplejši teksturi z daljšim jesenskim ali zimskim plaščem, morda pa celo s plaščem iz umetnega krzna!

Aira Ferreira in Faretta

Zarine nove torbe se bo nosilo prek rame, od modnih dodatkov pa velja še omeniti usnjene kape – na pol umetniške baretke, ki malce spominjajo na tiste, ki jih je v letošnjo jesensko kolekcijo vključila precej bolj prestižna modna hiša Dior.

S tem pa je Zara, ta večna, a odlična ‘posnemovalka’, pravzaprav že najavila, katere trende bodo high street znamke v novi (hladnejši sezoni) prevzele od dizajnerskih modnih hiš ter visoke mode. Rezultat je, vsaj v primeru Zare, zares vrhunski!

Začnite varčevati, drage dame, marsikaj iz te kolekcije si boste najbrž zaželele, tudi punce na uredništvu smo večinoma že v nizkem štartu in komaj čakamo na jesen!

 

Foto: Fashion Editorials. Designscene.net, Fashion Gone Rouge, Twitter, Cloverdesain

New Report

Close