Idealna telovadba: s plesom do popolnega fit telesa!

29. april 2019

Idealna telovadba: s plesom do popolnega fit telesa!

29. april 2019

Ples je zabaven, iz možganov izvabi hormone sreče, za povrhu z njegovo pomočjo izklesamo seksi postavo! S to zmagovalno kombinacijo lahko še same obeležimo Mednarodni dan plesa!

Najbrž se tudi same strinjate, da je lahko ples najbolj zabaven in prijeten način rekreacije? Ob dobri glasbi se sprostimo, z miganjem otresemo napetosti, stresa in skrbi, obenem pa je ples odlična vadba za krepitev vseh mišic telesa!

In s to mislijo se tokrat posvečamo plesu, naj sib o amaterskemu, profesionalnemu, solo, v dvoje ali v skupini, klasičnim zvrstem plesa ali sodobni plesni umetnosti – včerajšnji dan, 29. april, je nameč že dolgo izbran za Mednarodni dan plesa. In le zakaj ne bi tega povoda izkoristile, da naredite nekaj dobrega zase?

Ne glede na to, ali ste sploh kdaj hodile v plesno šolo ali k nekoliko elitističnemu baletu, ste se gotovo vsaj enkrat v življenju dobro naplesale na kakšni zabavi. Kako ste se počutile po takem ognjevitem, ekstatičnem plesu? Vrhunsko! Odlično! Natrenirale ste vse mišice, morda ste se vmes še spogledovale, prav gotovo pa ste bile odlično razpoložene in zvrhano dobre volje!

Naše telo je dobesedno narejeno za fizično dejavnost in za harmonično gibanje. Tako rekoč nujno ga potrebuje in mirovanje mu ni pogodu. S sledenjem ritmu glasbe med plesom lahko zadovoljite vse čute, psihološke in fiziološke. Najbrž ste že davno opazile, da imajo vse poklicne plesalke izvrstno grajena telesa, kar gotovo ni naključje! Ples = FIT forma!

Ples poleg tega, da je zabaven, pomaga razvijati telesno motoriko, občutek za koordinacijo in izboljša gibljivost telesaa; tega s plesom obenem učvrstite in še izgubite odvečne kalorije! Plesu kot načinu telesne dejavnosti lahko daste priložnost v enem od številnih vadbenih centrov ali pa si ogledate plesne gibe ter koreografijo, zasnovano v duhu telovadbe, na enem od družbenih omrežij, denimo na kanalu YouTube.

Da bi vas spodbudili k telesni dejavnosti in boljši kondiciji s pomočjo plesa, smo za vas izbrali tudi današnji motivacijski video, ki vas bo zvabil v plesno fitnes rutino.

D. S.

Foto: Instagram, Youtube, Medium, Sheknows

Style. Več novic

New Report

Close