Krasne ideje, kako vikend preživeti v udobju svojega doma

05. februar 2022

Krasne ideje, kako vikend preživeti v udobju svojega doma

05. februar 2022
Foto: Pexels

Ja, pobeg na Obalo ali v hribe se sliši odlična ideja, a če se vam preprosto ne ljubi in si želite ostati doma, je tudi to čisto ok!

Kolikokrat ste ob koncu napornega delovnega tedna razmišljali samo še o sproščanju doma, nato pa je prišel vikend in družbeni “pritisk”, da ga morate kar se da izkoristiti? S tem v mislih ste odšli na izlet, “napolnit baterije”, a kot bi mignil je tu nedelja zvečer, vi pa se sploh niste spočili.

Zakaj ne bi torej ta vikend ostali doma in uživali med svojimi štirimi stenami?

Imamo nekaj predlogov, kako vam ne bo dolgčas, obenem pa se boste tudi odpočili in v nov teden vkorakali z večjim zagonom.

Foto: Unsplash

Poskrbite zase!

Začnite že v soboto zjutraj. Privoščite si hranljiv zajtrk iz ovsenih kosmičev, ki je pripravljen izredno hitro. Z vami delimo recept za “overnight oats”, ali “kosmiče čez noč”, ki pa ga lahko pripravite tudi zjutraj.

Edina razlika je, da kosmiče skuhate z vodo ali najljubšim rastlinskim mlekom, nato pa dodajte vse dobrote, med katerimi naj bodo tudi oreščki. Kateri so najboljši po priporočilih nutricionistov, preberite tukaj. Ne pozabite še na najljubši čaj ali kavo.

Ste razmišljali o razstrupljanju? Če ne veste, kako se ga lotiti, preberite naše nasvete o preprostem detoksu, ki ga lahko opravite tudi čez vikend.

Foto: Pexels

Skuhajte in specite kaj slastnega

Če iščete nove ideje za kosilo ali večerjo, smo jih mi našli za vas. Za nekaj crkljanja smo izbrskali najljubši recept legendarne Sophie Lorenšpagete z limono! Hiter in preprost recept lahko poskusite zvečer, ob kozarcu vina in z najljubšo serijo v ozadju.

Imamo pa tudi nekaj predlogov, kako se nasititi z beljakovinskimi živili, ki bodo nasitila kot ogljikovi hidrati. Tukaj preverite recepte za malce drugačne palačinke, pico, testenine, tortilje in čips.

Za piko na i specite tole odlično jabolčno pito z neustavljivim okusom.

Foto: Pexels

Izboljšajte nočno rutino

Ste že slišali za nočno masko? Gre za masko za obraz, ki jo nanesete tik pred spanjem in pustite, da deluje čez noč. Njena največja prednost je, da imajo učinkovine več kot dovolj časa, da se vpijejo v kožo, saj se sproščajo počasi in celo noč, kar koži prinaša popolno razvajanje. Ko se zbudite, je koža že primerno nahranjena, izpiranje pa ni potrebno. Več o nočni maski pa tukaj.

Če pa želite izboljšati še sam spanec, lahko preizkusite izum, o katerem se govori že dlje časa in mu je vredno dati priložnost. Govorimo o tako imenovani težki odeji, ki deluje kot mehak in topel objem, kar pomaga pri tem, da lažje zaspite, prinaša pa tudi kvalitetnejši spanec. Se sprašujete, kako težka je ta odeja? Preverite v članku!

Foto: Unsplash

S pomočjo teh manjših dodatkov bo vikend slajši, saj je skrb zase ena najpomembnejših stvari v življenju!

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close