Igralčeva mama se je pri osemdesetih spet poročila!

20. februar 2022

Igralčeva mama se je pri osemdesetih spet poročila!

20. februar 2022
Foto: xImagespacex via Guliver

Igralec Owen Wilson je javnosti povedal, da se je njegova mama pri osemdesetih letih poročila z “zelo prijetnim tipom”. 

Triinpetdesetletni igralec je med intervjujem z Ellen Degeneres povedal, da se je dve leti nazaj njegova mama pri osemdesetih letih ponovno poročila. 

Igralec zase pravi, da je malo romantik po duši in da zna ceniti romantično zgodbo. “Moja mama se je pred kratkim pri osemdesetih poročila z zelo prijetnim tipom,” je povedal Wilson. “Mislim, da je to zelo romantična zgodba, da lahko ljubezen najdeš pri katerikoli starosti.”

Njegova mama Laura je bila sicer od leta 1963 poročena z Wilsonovim očetom, ki je umrl leta 2017.

Nikoli ni prepozno, toda kaj prinese poroka na stara leta? 

Zveza ali poroka pri visoki starosti pa ima tudi finančne učinke – s skupnimi financami je lažje, toda po drugi strani so prav zdravstvene težave lahko razlog za finančne težave. S poroko namreč postanete odgovorni tudi za vse dolgove in otroke vašega partnerja. 

S starostjo pride pa modrost, pravijo, in zagotovo se pri tej starosti bolje poznajo in imajo več izkušenj. Vedo, česa si želijo in kako trdo je treba delati za uspeh zveze, koliko potrpljenja in sprejemanja je potrebnega, zavedajo pa se tudi zdravstvenih težav, ki sčasoma pridejo. Ena izmed študij celo pravi, da če smo dolgo samski kot odrasli, si lahko precej zmanjšamo svojo življenjsko dobo. 

Fotografija je simbolična. Foto: Unsplash

Psihologinja Chaya Koren pravi, da je pri raziskovanju starejših zakoncev opazila, da so ti veliko bolj samostojni, ne slonijo na partnerju in je posledično v zakonu več enakopravnosti in intime.

Švedski psiholog Torbjörn Bildtgård pa pravi, da imajo starejši več prostega časa, pa tudi večje zavedanje, da je čas, ki ga še lahko preživijo skupaj, omejen. Posledično tudi bolj cenijo svojo ljubezen in so hvaležni, da so se našli, čeprav kasneje v življenju.

Style. Več novic

New Report

Close