Igralec razkriva: naglasa se je naučil v gostilni

28. februar 2022

Igralec razkriva: naglasa se je naučil v gostilni

28. februar 2022
Foto: Profimedia

Včeraj se je na BBC začela nova in zadnja sezona priljubljene britanske serije Birminghamske tolpe, glavni igralec pa je razkril, kako si je pomagal pri transformaciji v zloglasnega vodjo tolpe. 

45-letni irski igralec Cillian Murphy je pred začetkom šeste sezone serije Birminghamske tolpe razkril, da je bila transformacija v njegov lik precej težka. Tommy Shelby je namreč krut karakter z zelo posebnim naglasom. Serija se namreč dogaja v angleškem Birminghamu in igralec, ki prihaja iz Corka na Irskem, je potreboval kar nekaj časa, da se je naučil njihovega naglasa. 

Murphy je povedal, da je skupaj z ustvarjalcem serije odšel v birminghamski pub in tamkajšnje domačine posnel med pogovorom. Domačini so peli tradicionalne birminghamske pesmi, si pripovedovali zgodbe, Murphy pa je vse skupaj posnel in doma poskušal naglase posnemati.

Ustvarjalcu serije je pošiljal glasovna sporočila, ta pa jih je ocenjeval, dokler Murphyjev naglas ni bil popoln. 

Foto: Profimedia

Tommy Shelby in Cillian Murphy sta si popolnoma različna

Drugi najstarejši sin iz zloglasnega klana Shelbyjev je znan kot odličen, a strašljiv in krut vodja tolpe, ki trpi za posttravmatskim stresnim sindromom. Murphy je povedal, da je bila to zelo težavna naloga, za katero je za nekaj časa spremenil svoj življenjski stil, da se je lahko tudi fizično transformiral v svoj lik. 

“Ene stvari si ne deliva. Med nama ni nobenih skupnih točk,” je o svojem liku povedal za britansko revijo Radio Times. 

V zadnji sezoni ne bo Helen McCrory

Murphy je povedal tudi, kako užaloščeni so bili vsi sodelujoči na snemanju zadnje sezone. Igralka Helen McCrory, ki je igrala teto in matriarhinjo Shelbyjevega klana, je namreč aprila lani umrla za rakom. 

Foto: Profimedia

Irski igralec je o 52-letni igralki povedal, da je bila izjemna oseba in izjemna igralka. “Čutim se zelo priviligiranega, da sem jo lahko tako dobro spoznal in igral z njo. Bila je na drugem nivoju in najine skupne scene so bile moje najljubše.”

Prva epizoda zadnje sezone Birminghamskih tolp so zato posvetili preminuli igralki. 

Style. Več novic

New Report

Close