Igralka o svojem najslavnejšem liku: “Te vloge sploh nisem želela”

24. marec 2023

Igralka o svojem najslavnejšem liku: “Te vloge sploh nisem želela”

24. marec 2023
Foto: Profimedia

Mlada igralka, ki je z vlogo v seriji Wednesday navdušila svet, je priznala, da te vloge sprva ni sploh ni želela.

Igralka Jenna Ortega, ki je predvsem znana po vlogi v seriji Wednesday, a je igrala tudi v mnogih drugih serijah in filmih – trenutno jo lahko denimo gledamo v grozljivki Krik 6 -, je priznala, da je pri vlogi slavne članice družine Addams oklevala.

Nekdanja otroška zvezda je že odigrala mnoge televizijske vloge in je bila osredotočena na utrjevanje statusa svoje filmske kariere ravno v času, ko je bila Netflixova serija, ki jo je vodil njen najljubši in ikonični režiser Tim Burton, v procesu izbora vlog.

Foto: Profimedia

“Prejela sem e-poštno sporočilo, ki sem ga najprej prezrla. V življenju sem že toliko delala na televiziji in vse, kar sem takrat želela početi, je bilo snemati filme,” je dejala Ortega. “Ko sem začela igrati, ne želim reči, da nihče ni verjel vame, a za trenutek resnično ni nihče verjel vame. Morala sem dokazati, da sem dovolj dobra. Šele zadnje tri leta igram v filmih.”

Vlogo je sprejela le zaradi režiserja

Igralka je nadaljevala, da se je bala, da ji bo vloga v televizijski seriji preprečila, da bi opravljala dela, ki si jih je resnično želela in za katera ji ni bilo vseeno. “Edini razlog, da sem se vrnila, je bil, ker je Tim Burton taka legenda in sva se slučajno zelo dobro razumela. Toda že takrat sem si rekla, da mislim, da ne potrebujem te vloge. In to sem si ponovila kar nekajkrat.”

Ortega je prav tako priznala, da je morala vlogi Wednesday pri določenih delih serije dodati nekaj “svojega”.

Foto: Profimedia

“Na snemanju so bili trenutki, ko sem postala zelo neprofesionalna v smislu, da sem začela sama spreminjati stavke,” je izjavila. “Nadzornik scenarija je mislil, da sem zamešala. Morali smo se usesti, da sem jim razložila, zakaj nekaterih stvari nisem želela storiti. Postala sem zelo, zelo zaščitniška do te vloge,” je še dodala.

Ortega je v intervjuju zaključila, da je bila vloga Wednesday zanjo nekaj povsem novega. “Po naravi sem zelo ekspresivna oseba. Takšne najstniške serije še nisem delala. To ni tipična serija, v kateri bi običajno sprejela vlogo, zato sem mislila, da to preprosto ni zame.”

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close