Gwyneth Paltrow šokirala s plenicami za 120 dolarjev

13. maj 2022

Gwyneth Paltrow šokirala s plenicami za 120 dolarjev

13. maj 2022
Foto: Profimedia

Gwyneth Paltrow so na družbenih omrežjih napadli zaradi prodaje luksuznih plenic iz alpakine volne. A resnica za njimi je povsem drugačna …

Izkazalo se je, da so bile luksuzne plenice za enkratno uporabo, ki so jih prodajali za 120 dolarjev (kar je 115 evrov) le podvig v protest proti davku na luksuz, ki so ga uvedli na plenice v 33 zveznih državah ZDA.

“Goop je lansiral luksuzne plenice po 120 dolarjev za paket in s tem sprožil velik plaz ogorčenja – to je dobro!” je na družbenih omrežjih povedala Gwyneth Paltrow in dodala, da so bile plenice zasnovane z namenom, da nas razjezijo. “Če vas razjezijo plenice kot luksuzni izdelek, bi vas moral razjeziti tudi davek, s katerim so jih označili za luksuzno dobrino!”

Na plenicah tudi dragi jantarni kamni

Razburjenje na družbenih omrežjih se je začelo v sredo, ko je podjetje objavilo fotografijo svojega najnovejšega produkta – plenic Diapér za enkratno uporabo, ki naj bi bile podložene z deviško volno alpake in okrašene z dragimi jantarnimi kamni, znanimi po svojih starodavnih čistilnih lastnostih. Plenice naj bi bile prepojene z vonjem jasmina in bergamotke za “revitaliziranega” otroka.

Odziv je bil neverjetno hiter, še posebej zato, ker se v ZDA trenutno soočajo s pomanjkanjem formule za dojenčke. “Goop lansira luksuzne plenice na vrhuncu nacionalne krize pomanjkanja formule za dojenčke? Katastrofa!” je zapisal eden od uporabnikov Twitterja.

Poziv k dobrodelnosti

Uporabniki Instagrama so v komentarjih kritizirali vsakogar, ki si želi kupiti tak izdelek. Eden od sledilcev je zapisal: “Namesto, da bi bile prijazne okolju in cenovno dostopne za novopečene mame naredite tole!?” Ogorčenim komentarjem kar ni bilo videti konca, a izkazalo se je, da so bili ravno ti bistvo njihovega projekta.

Gwyneth je razkrila, da je šlo za del kampanje neprofitne organizacije Baby2Baby, ki družinam v stiski zagotavlja potrebščine za dojenčke. Njihov cilj je bilo spodbuditi ozaveščenost o davku na plenice kot luksuzni dobrini in pozvati ljudi, da organizaciji Bab2Baby darujejo plenice, formule za dojenčke in ostale dobrine, ki si jih nekatere družine ne morejo privoščiti.

Foto: Profimedia

Zavzeta podpornica družin v stiski

Igralka se sicer že dolgo zavzema za pravice otrok. Leta 2017 je bila na gala dogodku Baby2Baby nagrajena z nagrado Giving Tree za svoje delo na področju otrok.

“Da bi morala mati izbirati med hrano, plenicami in oblačili za svoje otroke, je v današnjem času nesprejemljivo,” je povedala v svojem govoru. “Živimo v času, ko se moramo resnično povezati kot skupnost in narediti kar lahko ter pomagati drug drugemu.”

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close