Čudovita Ikeina kolekcija navdihnnjena z afriško celino

Privlačna kolekcija pohištva in dodatkov za interier vsebuje širok nabor izdelkov z veselim in zabavnim značajem, od kavnih mizic in uporabnih predmetov ter dekorja, do tekstila. Na voljo bo maja!

Pred dvema letoma je znameniti švedski pohištveni velikan IKEA združil moči s skupino oblikovalcev notranje opreme, arhitektov in drugih ustvarjalcev (tudi s področja grafičnega oblikovanja) iz petih različnih afriških držav.

Skupaj so ustvarili malce drugačno kolekcijo pohištva, notranje opreme in dodatkov za dom ÖVERALLT, ki je svoj navdih poiskala na ‘črni’ celini. Rezultat skupnega ustvarjanja so predstavili 27. februarja, tam, kjer se je vse skupaj tudi začelo, v južnoafriškem Cape Townu na Festivalu oblikovanja Indaba.

Omejena kolekcija pohištva in dodatkov za dom ter interier vsebuje širok nabor izdelkov z veselim, zabavnim in sončnim značajem, od kavnih mizic in okrasnih predmetov, do tekstila. Kolekcija bo javnosti dostopna v Ikeinih trgovinah z letošnjim majem.

IKEA je na mednarodni predstavitivi ekskluzivne kolekcije ÖVERALLT javnosti razkrila tudi cenovni domet. Kuhinjski pribor bo naprodaj denimo že za dobrih 5 EUR, posamezni kosi pohištva bodo na voljo po ceni okoli 70 EUR.

“V procesu ustvarjanja in s tem sodelovanjem so se odprla nova vrata in se je ustvarila nova dimenzija naše celine. Mene je navdihnilo bogastvo lokalnega okolja, iz katerega prihajam. Upam, da bo ljudem po svetu kolekcija všeč in bodo ponosni, da imajo ta izdelek doma, kot sva ponosna nanj midva,”

je povedala Laduma Ngxokolo, južnoafriška oblikovalka, ki je skupaj z oblikovalskim kolegom Mikaelom Axellssonom denimo izdelala preprogo, ki spominja na prelepo umetniško delo.

Kako je videti (vsaj del) ÖVERALLT omejene kolekcije interierja in dekorja, pa si oglejte na zgornjih fotografijah. Mi smo navdušeni nad vsem kar smo videli!

D. S.

Foto: IKEA Today, Curbed.com

New Report

Close