Imajo več kot 70 let, za njimi pa se še vedno obračajo mlajši!

Veliko se gibajo, pazijo na prehrano in uživajo v življenju. Nimajo se za poželjive ženske in rade se šalijo na svoj račun.

Jane Fonda

»Svet razpada in kaj so moje ustnice v primerjavi s tem?!«

se je pred kratkim pošalila začetnica aerobike o tumorju ustnic, ki jo ji ga odstranili. Igralka je decembra dopolnila 80 let, videti pa je bolje kot večina mlajših kolegic. Dobitnica dveh Oscarjev je leta 2010 prebolela tudi raka dojke. Jane je prepričana, da njen videz pravzaprav kompliment uravnoteženi prehrani in gibanju, priznava pa, da je bila tudi na lepotnih operacijah.

»Imam umeten kolk, koleno in palec. V sebi imam več kovine kot bionična ženska, kljub temu pa še vedno lahko vadim pilates,”

je dejala. S pomočjo lepotnih operacij si je popravila brado, vrat in podočnjake in meni, da se tega ne sramuje. Prepričana je, da si je s temi posegi »kupila« deset let življenja. Pred tremi leti je v nekem intervjuju priznala, da je redno kadila marihuano in uživala v spolnosti.

»Všeč mi je, ko prižgem cigareto in se sprostim. Edina slaba stran pri tem sproščanju je, da sem nehala gledati filme,«

je še povedala.

Helen Mirren

72 – letna britanska igralka Helen Mirren se svoji dobri telesni kondiciji lahko zahvali programu vadbe, ki jih je pred petdesetimi leti predpisal zdravnik kanadskim vojaškim pilotom.

»Vadba traja samo 12 minut, vendar se po njen sploh ne morem več premikati. Poleg osnovnega raztezanja vadba vključuje tudi sklece, počepe in trebušnjake,«

je povedala Helen. Vedno pazi, da dovolj spi, tudi kadar je na snemanjih. Po snemanju in kosilu vedno počiva, redno pa jemlje tudi vitamine. Zelo pogosto je deležna pohval zaradi svojega videza, določeni komentarji pa jo vseeno spravljajo ob pamet.

»Kadar dobim kompliment, da sem seksi in zapeljiva, se mi dvignejo lasje. To mi gre grozno na živce,«

je nekoč dejala igralka. Dodala je, da bi morali več govoriti o njenih filmih in ne kopalkah, ki jih je nosila na plaži. Na rdeči preprogi jo, namesto soproga Taylorja Hackforda, spremlja pastorek Rio.

»Videti sva tako usklajena, da vsi mislijo, da imam mlajšega in čednega moža,«

se je pošalila.

Susan Sarandon

71 – leta Susan Sarandon s svojim bujnim dekoltejem nemalokrat na rdeči preprogi zasenči svoje mlajše kolegice. Zvezdnica filma Thelma & Louise je bila vedno redna obiskovalka telovadnice, pred kratkim pa je začela trenirati boks.

»Nisem si predstavljala, da me bo udarjanje v vrečo peska tako zabavalo,«

je pred kratkim povedala. Ljubiteljica kolesarjenja je priznala, da ob prebiranju scenarijev redno kadi marihuano.

»Tako dobim boljši vpogled v scenarij in lažje razumem vlogo, v katero se moram vživeti,«

je pojasnila. Dodala je še, da je svojim otrokom povedala, da marihuana pomaga pri reševanju stresa, vendar pa ne podpira vsakodnevnega kajenja, saj mora vsaka stvar imeti svoje meje.

Diane Keaton

Američanka Diane Keaton (72 let) je dejala, da obožuje naravno in dostojanstveno staranje in ne želi popravkov na svojem telesu.

»Sem v letih, ko si samo želim, da bi bila dobra oseba in skrbim za svoje zdravje.«

Postala je vegetarijanka, ne je niti rib in na splošno zelo skrbi za svojo prehrano, redno telovadi, tudi med snemanji.

»Zelo hitro hodim na napravi za tek, nikoli pa ne tečem, ker mi je to pretežko. Hitra hoja pa mi da veliko energije, da lahko preživim dan.«

S hčerko Dexter hodita v telovadnico in kolesarita na sobnih kolesih. Igralka je dvakrat premagala kožnega raka in pravi, da ima dober nasvet za staranje v Hollywoodu.

»Zaposlite se z različnimi stvarmi ter imejte polno življenje, pa ne boste imeli časa, da bi se ves čas gledali v ogledalo,«

je zaključila Diane.

Sofia Loren

Diva filmskega sveta, 83 – letna Italijanka Sofia Loren pravi, da so jo v mlajših letih nagovarjali, naj se odloči za lepotno operacijo obraza, vendar se ni pustila prepričati.

»Čeprav so mi govorili, da imam prevelik nos in usta, se za lepotno operacijo nisem odločila,«

je dejala igralka. Trdi, da je opazke nikoli niso prizadele, ker jim ni verjela. Nikoli se ni imela za seks simbol, motilo jo je, da so se bolj kot z njeno igro, ukvarjali z njenim videzom. Da pri svojih letih še vedno ohranja lepoto, pazi, da se ne prenajeda in redi.

»Jem veliko sadja in zelenjave. Nikoli pa ne segam po prigrizkih, cigareti, pijem pa samo sveže iztisnjeni sok.«

Pravi, da je vzrok njene lepote tudi sreča, saj uživa prav v vsakem dnevu, ki jih preživi z družino, še posebej z vnuki.

»Malo telovadim. V bistvu samo hodim, hodim in hodim,«

je zaključila.

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close