Imamo recept za domačo različico slavne McDonald’sove pite!

19. november 2022
Foto: Instagram

Za vse ljubitelje tople okusne McDonald’s jabolčne pite smo se dokopali do recepta, ki ga lahko pripravite doma. Imamo tudi vegansko verzijo!

Številni so odvečni prosti čas v izolaciji izkoristili za preizkušanje novih receptov, predvsem tistih, ki so zelo enostavni za pripravo in vsebujejo lahko dostopne sestavine, torej tiste, ki jih večinoma že imamo doma.

In zdaj iz TikToka prihaja še en zelo preprost recept – za McDonald’sovo jabolčno pito! Uporabnik TikToka je namreč delil preprost recept, za katerega potrebujete le pet sestavin.

A če se prehranjujete vegansko, brez skrbi, malce nižje boste našli tudi recept za tiste, ki se izogibajo produktom živalskega izvora. Recept je primeren tudi za tiste, ki bi pito namesto s cvrtjem, raje pripravili v pečici.

Domača različica McDonald’sove jabolčne pite:

Sestavine:

  • 25 gramov masla,
  • 4 zelena jabolka (olupljena in narezana),
  • 30 gramov sladkorja,
  • listnato testo,
  • čajna žlička cimeta.

Priprava:

  1. V ponvi najprej stopimo maslo, nato dodamo jabolka, sladkor in cimet, ter pustimo, da vse skupaj karamelizira.
  2. Listnato testo narežemo na pravokotnike, dodamo mešanico jabolk, sladkorja in cimeta ter prepognemo čez drugi del testa. Zaprite robove in jih okrasite s pritiskom z vilicami.
  3. Pito nato nekaj minut cvremo v olju, segretem na 180 stopinj Celzija, da dobi zlato barvo in postane hrustljava.
  4. Počakajte, da se pohladi, nato pa uživajte v slastni domači različici slastne McDonald’sove pite!

Veganska različica jabolčne pite:

Sestavine:

  • 1 žlica veganske margarine,
  • 2 zeleni jabolki (olupljeni in narezani),
  • 2 žlici sladkorja, plus dodatek za posipanje,
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta,
  • 1/2 žlice limoninega soka,
  • 1/2 žličke cimeta v prahu,
  • 1 žlica koruzne moke (koruznega škroba),
  • 1 list listnatega testa,
  • 2 žlici javorjevega sirupa,
  • 2 žlici rastlinskega olja.

Priprava:

  1. Vegansko margarino raztopite v ponvi. V ponev dodajte jabolka, skupaj s sladkorjem, ekstraktom vanilije, limoninim sokom in cimetom v prahu. Mešajte in kuhajte 10 minut, dokler se jabolka ne zmehčajo.
  2. Medtem zmešajte koruzno moko s tremi žlicami hladne vode, da nastane pasta, nato jo dodajte v ponev, premešajte in kuhajte 3 minute. Ko so jabolka pripravljena, jih odstavite z ognja in preložite v skledo, da se hitreje ohladijo.
  3. Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.
  4. Medtem pripravite vegansko jajčno pasto tako, da v majhni posodi za mešanje zmešate javorjev sirup in rastlinsko olje. Nato razvaljajte testo in ga narežete na četrtine. Vsako četrtino po dolžini prerežite na pol, tako da vam ostane 8 pravokotnikov.
  5. Ko so jabolka popolnoma ohlajena, z žlico nanesite četrtino zmesi na sredino 4 pravokotnikov peciva, tako da pustite ½ cm praznega roba. Robove namažite z vegansko jajčno pasto.
  6. Jabolčno zmes pokrijete z drugim pravokotnikom testa in robove zaprete s prsti. Nato stisnite robove z vilicami in z nožem zarežite nekaj črtic na vrhu.
  7. Vrh peciva premažite z vegansko jajčno pasto in po vrhu potresite še malo sladkorja.
  8. Pecite od 15 do 25 minut oziroma dokler pecivo ni zlato rjavo po vsem.
  9. Pustite, da se ohladi in uživajte!

New Report

Close