Imate pozimi težave s suhimi lasmi? Teh 5 mask jim bo vrnilo življenje.

09. december 2021

Imate pozimi težave s suhimi lasmi? Teh 5 mask jim bo vrnilo življenje.

09. december 2021
Avtor: Unsplash

Strokovnjaki maske za lase priporočajo skozi celo leto, a pozimi naj bi bila njihova uporaba redna in za nekatere celo nujna.

Če se že sicer soočate s suhimi lasmi, je lahko ta težava pozimi še večja. Suh zrak v zaprtih prostorih in nizke temperature zunaj niso najboljša kombinacija za lase, zato se potrudite zanje pozimi poskrbeti še toliko bolj.

Največ jim boste dali, če boste pogosteje kot sicer uporabljali masko za lase. Maske se številnim zdijo nepotrebne, a ker so polne hranilnih snovi, kar je v onesnaženem okolju še posebej pomembno, bodo lasem samo pomagale. Ker gre za koncentriran izdelek in ker ga z las ne speremo takoj, bodo ti vpili vse hranilne sestavine.

Osnovna naloga maske je, da lase dodatno navlaži in jim doda omenjena hranila. Pri uporabi maske je pomembno vedeti, da si jo dozirate sami – če vaši lasje niso zelo suhi, je nanesite manj in obratno.

Pomembno je vedeti:

  • če so po uporabi maske vaši lasje mastni, je drugič nanesite manj,
  • masko nanašajte samo na lase in ne na lasišče, razen, če je to izjemno suho.

Kako jo uporabiti?

Lahko jo uporabite na različne načine, in sicer:

  • Po šamponiranju. Lase si umijte kot običajno, z uporabo šampona in balzama. Lase nato razčešite in nanesite masko, ki jo na laseh pustite od 3 do 10 minut, lahko tudi čez noč. Nato jo sperite in lase posušite.
  • Pred šamponiranjem. Nanesete jo lahko tudi na suhe lase, pred umivanjem s šamponom. V tem primeru jo na laseh pustite vsaj eno uro, po tem pa jih umijte s šamponom in po želji uporabite balzam.
  • Kot “leave-in” tretma. Nekatere maske pa lahko uporabite tudi tako, da jih ni potrebno izpirati. Ko si umijete lase s šamponom in balzamom, jo lahko nanesete na vlažne lase in pustite delovati. Lase si posušite kot običajno.

Na trgu je obilo različnih mask za lase, zato je pomembno, da pred uporabo natančno preberete navodila in jim sledite.

Mi predlagamo, da preizkusite sledeče:

L’Oréal Professionnel Mythic Oil Rich Maque Thick Hair
Kérastase Masque Force Architecte
Pantene PRO-V Intensive repair
Garnier Botanic Therapy Ricinus Oil
John Frieda Full Repair Hydrate + Rescue Deep Conditioner

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close