Imate težave s kožo? Mogoče se z njo enostavno preveč ukvarjate

03. avgust 2020

Imate težave s kožo? Mogoče se z njo enostavno preveč ukvarjate

03. avgust 2020

Se je vaši koži zmešalo in nikakor ne morete ugotovit zakaj? Mogoče se z njo enostavno ukvarjate preveč.

Vsako jutro in večer mnogo časa porabite za nego kože, a se še vedno pojavljajo mozolji, suha koža in rdečica? Razlogov za težave s kožo je lahko več.

Preveč nege

So se vam nenadoma pojavili mehurčki ali rdečica pod nosom? Potem vas mogoče muči perioralni dermatitis. Koža postane suha, zato jo tudi večkrat namažete s kremo, kar pa lahko stanje še poslabša. Perioralni dermatitis je namreč reakcija kože na pretirano nego kože. Zato prekinite z nego kože in obiščite dermatologa, ki vam bo svetoval glede možnih zdravil.

Napačni izdelki

Ni vsak negovalni izdelek primeren za vsako uporabnico. Vam je prijateljica priporočila novo obrazno kremo, a se vam zdi, da jo vaša koža ne sprejme dobro? Pogosto je razlog, da vaša koža pač potrebuje drugačno nego. Suha koža bo odlično sprejela bogato kremo, bolj oljnata koža pa bo na tako kremo lahko reagirala z mozolji. Niste prepričani, kateri tip kože imate? Vprašajte svojega dermatologa ali kozmetičarko.

Agresivni pilingi

Bodite pozorni pri izbiri pilingov. Veliko cenejših pilingov je namreč preveč agresivnih in lahko poškoduje vašo kožo. Namesto mehke in očiščene kože, pa so rezultat vnetja in prezgodnje staranje kože. Zato raje izberite encimske pilinge (npr. s salicilno kislino) namesto mehanskih. Uporabite pa jih le enkrat ali dvakrat na teden.

Foto: Profimedia, Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close