Sveže Instagram ideje, kako popolno okrasiti mizo za poletna druženja

05. junij 2022

Sveže Instagram ideje, kako popolno okrasiti mizo za poletna druženja

05. junij 2022
Foto: Instagram

Ne glede na to, ali ste sami, v dvoje, ali pa v veliki družbi, lahko le z nekaj predmeti in veliko domišljije popolno okrasite jedilno mizo.

Naše mame in babice so si nekoč vzele precej več časa za pripravo mize, a pred desetletji je bil tudi tempo življenja počasnejši. Ko smo se takrat usedli k mizi, nas na njen ni pričakala le dišeča pojedila, ampak tudi popolno urejena miza: s prtički, svečami, okraski, …

Danes si za to vzamemo čas le redko, morda, ko pričakujemo obiske. A zahvaljujoč Instagramu se je trend urejanja jedilnih miz ali “tablescaping” vrnil v velikem slogu.

Kaj je “tablescaping”? Postavljanje, oblikovanje ali urejanje miz je dejavnost, ki vključuje postavitev tematskih jedilnih miz na umetelne in dekorativne načine. Termin je leta 2003 skovala ameriška TV-kuharica Sandra Lee.

Na “tablescaping” misli tudi naša oblikovalka

V korak s tem trendom je šla tudi naša slavna modna oblikovalka Matea Benedetti, ki je v sodelovanju s kuharsko mojstrico Ano Roš ustvarila čudovite dodatke za jedilno mizo.

Skupaj sta oblikovali prte in prtičke, na katerih se bohotijo potiski praproti, metuljev in kačjih pastirjev.

Foto: Benedetti Life

Najboljše ideje pa ima Mrs.Alice

A tudi če imate doma preproste prte in povsem minimalistične dodatke za jedilno mizo, lahko iz nje ustvarite pravo umetnino. Po navdih se kot omenjeno odpravite na Instagram vplivnice Alice Naylor-Leyland, kjer boste našli barvite in igrive kombinacije.

Alice je zaslovela z lifestyle blogom Mrs.Alice, s pomočjo katerega je začela redno sodelovati z znanima revijama Vogue in Harper’s Bazaar. Njen talent za notranje oblikovanje so prepoznali tudi pri Architectural Digest. Od leta 2019 ima tudi lastno znamko gospodinjskih pripomočkov.

Kako ji gre opremljanje in okraševanje lahko preverite na njenem Instagramu, kjer ima odlične ideje “tablescapinga”:

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close