Instagram ponovno krade ideje

31. avgust 2022

Instagram ponovno krade ideje

31. avgust 2022
Foto: Pexels

Po obtožbah, da poskuša postati TikTok, je Instagram ignoriral nezadovoljstvo uporabnikov in začel testirati novo funkcijo, ki deluje kot kopija aplikacije BeReal.

Niti mesec dni ni minil, odkar je Instagram dvigal prah s svojimi podvigi, zdaj pa je tu nova drama.

Objavo “Make Instagram Instagram again” je delilo veliko vplivnežev, med njimi tudi slavni sestri Kim Kardashian in Kylie Jenner, tokrat pa se zadeva nanaša na Instagram Reels, ki posnema model TikToka.

Instagram ni poslušal svojih uporabnikov, ampak je šel še korak dlje in dodal novo funkcijo, ki predstavlja celoten koncept novejše aplikacije BeReal.

Kaj je BeReal?

Celotna filozofija aplikacije BeReal je ta, da pokažemo svoj pravi jaz, brez filtrov in urejanja slik. Aplikacija deluje tako, da vsak dan pošlje obvestilo, ki uporabnike opozori, da morajo v dveh minutah posneti sliko, ne glede na to, kaj počnejo. Gre za to, da fotografije izpadejo spontano, brez pretirane manipulacije.

Več o tej aplikaciji smo že pisali v članku Pozabite na TikTok – to je najbolj vroča aplikacija ta hip!

@motherboardvice hanging out with our buddy mark trying instagram’s dual feature and talking about some changes 🙂 #zuck #zuckerberg #markzuckerberg #instagram #ig #reels #help #fyp ♬ original sound – Motherboard

Slik, objavljenih na aplikaciji, ni mogoče všečkati ali komentirati, vse z namenom odstranitve lažnega glamurja in bremena objave čim boljših fotografij. BeReal je torej antipod Instagrama. Generacija Z res ne spi, zato počasi, a zanesljivo začenja prevzemati aplikacijo BeReal, tako kot je to storila na TikToku. In prepričani smo, da je BeReal nov Instagram.

Instagram je takoj prepoznal edinstvenost te aplikacije in, preden je eksplodirala, vzel del njene filozofije zase.

Meta naj bi testirala novo funkcijo Instagrama, imenovano “Candid Challenges”. Tehnik Alessandro Paluzzi je na Twitterju objavil, da bo nova funkcija pošiljala dnevno obvestilo, v katerem bo uporabnike pozvala, naj posnamejo in delijo fotografijo v realnem času v dveh minutah. Se sliši znano?

Da, zdi se, da poskuša Instagram kopirati celotno bistvo aplikacije BeReal, da bi svoji bogati vsebini dodal še eno zabavno funkcijo. In spet se bodo vsi preselili na Instagram in tako bo aplikacija ohranila svoj monopol.

Instagram od nekdaj krade

Lahko smo jezni kolikor hočemo, a dejstvo je, da je Instagram vedno kradel ideje, uporabniki pa jih na koncu kar dobro sprejmejo.

Se spomnite Snapchata in njegovih zgodb? Kdo ga še uporablja, razen morda otroci? Nekaj, kar je pogubilo eno aplikacijo, je opolnomočilo drugo. Instagramu s svojim potezami zaenkrat sicer uspeva, a ljudje so njihove poteze že pričeli opažati. Bo to Instagramov propad?

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close