#Instatrend: Tako je treba to poletje nositi klobuk!

19. junij 2017

Kdo bi si mislil, da en tako preprost modni dodatek, kot je klobuk, lahko spremeni vse, ampak čisto VSE?!

Če boste vrgli oko na instagram profile znanih ‘it deklet’, boste ugotovile, da so modne blogerke letos dobesedno ponorele za modnim dodatkom, ki ga človeštvo sicer pozna že dolga stoletja. Gre za klobuk, ampak ne čisto navaden, pač pa trendosvki in za povrh namenjen še za poletne dni!

Klobuk je tisto pokrivalo, ki nikoli ne gre iz mode, naj bo slamnik v slogu havana, pleten iz naravnih materialov (recimo slame – če še niste vedeli, Domžale so v tem delu Evrope svoje čase slovele kot kraj, kjer so izdelovali daleč najboljše slamnike…), brez skrbi pa smemo nanesti to poletje tudi druge klobuke in ne samo naravnih barv, pač pa vseh, ki se bodo vklopili v naše poletne stajlinge!

Klobuk je tisti modni dodatek, ki v trenutku lahko izboljša naš videz ter celoten outfit. Predstavljamo vam možnosti nošenja klobuka v poletnih mesecih, ki so pred nami. Vsekakor gre za must-have modni kos poletja 2017!

# Damski klobuk

Edina stvar, ki celotno garderobo v trenutku naredi bolj elegantno, zato se splača, da investirate v kakovosten klobuk in se ga predvsem naučite nositi. Kako pa nosimo klobuk? S samozavestjo, seveda! Če te ne premorete, se še klobuk na videz žalostno povesi…

Počutile se boste skrivnostno in ženstveno. Spremljali vas bodo pogledi in prijazni (predvsem moški) nasmehi, kajti vsak moški rad pogleda lepo oblečeno damo s klobukom. Uživajte, ko vam bodo novodobni gentlemeni odpirali vrata…

# Namesto stajlinga

Klobuk si izberite po svoji želji, le pazite, da se vam bo lepo podal na glavo in k celotni postavi. Majhen, sredenj, velik? Vseeno. Velik obod klobuka doda sicer še posebej veliko dozo glamurja in skrivnostnosti. Dodajte to poletje svoji podobi malce old-skul glamurja, zakaj pa ne!

Kot smo že dejali, vse je v notranjem občutku in v vaši prezenci. Zato: ramena potisnite nazaj, glavo gor, zravnajte hrbet in hodite pokončno ter ponosno. Naj se od vsega obraza, ker večino ga bo pač zakrival klobuk, vidijo samo vaše lepe (rdeče obarvane) ustnice. Prava diva boste, tako na plaži, kot v gozdu ali na razbeljenih mestnih ulicah. In saj veste, klobuk tudi odlično varuje obraz pred škodljivimi UV žarki! No, na sončna očala vseeno ne pozabite…

# Mestni safari

Klobuk ni samo za potovanje ali na plažo ali sprehode po parku, pač pa je odličen v vlogi mestnega safarija! Kako izberete pravega? Pazite, da je model klobuka, ki vam je všeč, nekoliko kompaktnejši, čvrstejši. Naj bo podoben kavbojskemu, toda namesto slamnika se odločite za brušeno usnje ali imitacijo usnja.

Kombinirajte tak klobuk z lahkotno poletno obleko ali s kratkimi mornarskimi hlačami in sedaj tako aktualno bomber jakno za morebitne hladnejše urice, ko boste s prijateljicami zvečer ob pijači posedale v mestu in z zakritimi očmi slačile drugospolno ponudbo godnih mladeničev, ki bodo prav počasi hodili mimo vas.

# Klobuk s sporočilom

Ne marate pošiljati mešanih signalov? Radi kar takoj poveste že z oblekami, pri čem je tisti, ki vas opazuje? Potem je nov trend napisov na pletenih poletnih klobukih kot nalašč za vas! Stavimo, da jih boste hitro vzljubile, saj so napisi res prikupni, lahko pa klobuk odnesete h komu, ki zna to delati, in dobite svoj custom-made klobuk, ki vam ga bodo vsi zavidali!

Pozabite majice, krila in jakne s sporočili, poletje 2017 je v znamenju sporočilnih klobukov! Zdaj veste… Naj napisi tega poletja pa so: So busy, Out of office, Salty hair… Lahko pa s strateškim napisom na klobuku (sem Ga. ta pa ta, pripadam G. temu in temu) še pravočasno odvrnete vsiljvice, ki se bodo obrnili na peti in bodo primorani preizkušati svoje sluzaste enovrstičnice na kakšni revi brez klobuka ali pa taki, ki je bila premalo pametna, da bi se odločila za napis…

 

Foto: Instagram, Chronicles of Her, DTK Austin, Vogue, Blogger, The Blonde Salad, Etsy

New Report

Close