Iris Apfel: 11 fantastičnih nasvetov kraljice stila

“Ljudje z veliko denarja se ne oblačijo tako dobro, kot tisti, ki ga nimajo, saj se manj trudijo za izvirnost in inovativnost.” To je le ena od modrosti ‘newyorške modne babice’.

“Coco Chanel je nekoč dejala, da morate vselej, preden odidete od doma, sneti s sebe vsaj en modni dodatek. Jaz pa v nasprotju z njo trdim: vedno dajte nase vsaj še enega!”

Čeprav ima že 96 let, simpatična Newyorčanka še vedno naredi vtis na ves svet. Bila je podjetnica in nekdanja oblikovalka notranjega prostora, zdaj pa slovi predvsem kot modna ikona, ki ima zelo prepoznaven slog in lastna stališča!

Le kdo si ne bi želel biti na stara leta tako kul, kot je Iris Apfel s svojimi belimi lasmi, okroglimi črnimi očali in vpadljivim nakitom, ki slovi po neustrašnem nošenju živih barv in kontrastnih vzorcev? Njen modni slog in pojava sta pripoved o umetnosti, etno motivih in pretiravanju, obenem pa pričata omočni osebnosti, ki jih nosi – v primeru Iris Apfel vse omenjeno pač deluje!

Ljudi okoli sebe navdušuje s svojo ustvarjalno energijo, ki kljub skoraj dopolnjenemu stoletju ne jenja. V nadaljevanju lahko preberete njene najbolj legendarne izjave, ki se nanašajo na dojemanje mode.

#Ne pričakujte, da vas bo navdih obiskal vsak dan kar sam od sebe. Včasih se zgodi, da pogazite žužka in dobite novo idejo.

# Če imate urejeno frizuro in nosite vrhunsko obutev, je vseeno, kakšen bo preostanek garderobe.

#Nekaj vas mora zelo zanimati, sicer tudi sami ne boste zanimivi drugim.

# Barve prikličejo še mrtve nazaj med žive.

# Ljudje z veliko denarja se ne oblačijo tako dobro kot tisti, ki ga nimajo, saj se manj trudijo za izvirnost in inovativnost.

#Moda je nora na mladost; ampak, tako kot 70-letnica nima postave mladenke, tudi mladostnica nima denarja 70-letnice.

#Bolj pomembno je, da smo srečni, kot to, da smo dobro oblečeni.

#Ne kupujem stvari zato, ker nekdo reče ali napiše, da so ‘in, ‘must-have’ in tako naprej. Kupujem samo to, kar me osrečuje.

https://www.instagram.com/p/BjHA-0UH18R/?utm_source=ig_embed

#Ko se ne oblačiš tako, kot se večina, ti tudi ni treba razmišljati tako, kot razmišljajo drugi.

#Oseba s popolnim modnim slogom je že po naravi radovedna.

D. S.

Foto: Rosewood Hotels, Pinterest, Instagram

New Report

Close