Italijanke to počnejo bolje: oglejte si ulični stil z milanskega tedna mode!

26. september 2017

Kaj je njihova skrivnost?

Po trendovsko vselej eklektičnem Londonu je minule dni končno spet prišel na vrsti milanski teden mode, ki se je odvrtel med 20. in 25. septembrom, na njem pa so najbolj čislani modni oblikovalci predstavili svoje kolekcije za pomlad in poletje 2018.

Vselej glamurozni Milano medse privabi številne obiskovalce v času tako imenovanega Milano Moda Donna, ki so ga kasneje zaradi večje mednarodne prepoznavnosti in poenotenja svetovnih tednov mode preimenovali bolj praktično v Milano Fashion Week. Poleg znanih modnih urednic, urednikov, it deklet, it fantov in blogerk, blogerjev ter influencerk in influencerjev se modnega tedna v Milanu radi udeležijo tudi vsi, ki jih moda od srca zanima.

 

Zato so ti dnevi v Milanu vselej prava paša za oči, ko ti ljubitelji mode hitijo z ene revije na drugo in jih mimogrede v objektiv lovijo fotografi. Kaj pa je najboljša  stvar pri milanskem tednu mode? To, da so mimoidoče italijanske fashioniste videti, kot da se sploh ne bi trudile.

Anna dello Russo tokrat od zadaj

Kaj naredijo? Nase preprosto namečejo vse najbolj luksuzne kose garderobe in dodatkov, ki jih premorejo… in so videti super šik. To pa prav zato, ker se do teh dizajnerskih kosov obnašajo ležerno, kot da bi šlo za nekakšne poceni majice – v tem je skrivnost njihovega šarma! Med temi fashionistami je znana Anna dello Russo kajpak najboljši primer.

Takoj se, skratka, vidi, da gre za narod, ki je dobesedno odraščal z luksuznimi modnimi znamkami, ki so v zadnjih desetletjih postale največji izvozni produkt države in ustoličile italijanski modni slog ter znamko ‘Made in Italy’, ki jo čislajo po vsem svetu.

Zato so te punce, ki smo jih ujeli za današnji ulični slog, vedno videti tako urejeno in sproščeno, prav nič utesnjeno ali prisiljeno. Odlična usnjena jakna vrhunske izdelave, dizajnerske kavbojke ali lepo krilo, sanjsko lepa obutev, nekaj premišljeno izbranih modnih dodatkov… in dobimo modni slog, za katerim se obračajo glave.

Ker je ženstvenost v ospredju, smo te dni na milanskih ulicah videli le malo športnih detajlov. Italijanke na milanskem tednu mode namreč rade ‘sprehodijo’ lepe obleke, kakovostne jakne, krila in drage modne dodatke.

Povsem drugače, kot že na malce napornih londonskih ulicah ali na vedno poslovnem in s trendi nabitem newyorškem tednu mode. Morda pa so nam Italijani preprosto bolj blizu… nenazadnje tudi geografija to dokazuje, skupna zgodovina pa sploh.

 

Foto: Pinterest, Journal.hr, Buro247.hr, Blitz, Instagram

New Report

Close