Izdaja, solze in živčni zlom: razkrite spletke kraljeve družine

06. julij 2020

Izdaja, solze in živčni zlom: razkrite spletke kraljeve družine

06. julij 2020

»Zaposleni na britanskem kraljevem dvoru radi govorijo o njihovih delodajalcih, čeprav tega ne bi smeli. In vedno se najde kakšna zgovorna ptička,« je povedal Tom Quinn, avtor nove knjige o dogajanju na britanskem kraljevem dvoru, z naslovom: Intimni spomini: od kraljice Mary do Meghan Markle.

Quinn je v svojem življenju napisal približno 90 knjig, polovico o kraljevi palači. Svoje življenje je posvetil spremljanju kraljeve družine, največ seveda o »pobegli« 38-letni Meghan Markle.

“Meghan in Harry sta živela ločeno od preostale družine, na petkrat manj kvadratih kot William in Kate. Zaradi tega se je nekdanja igralka počutila, kot da ne pripada družini, ampak je le gostja. Imela je občutek, da ne bo nikoli dobila takega spoštovanja in ravnanja, ki ga ima Kate,”

navaja avtor v enem izmed odlomkov knjige.

Ko sta Harry in Meghan še živela v Veliki Britaniji, se je četverica najprej veliko družila, potem manj in nazadnje skoraj nikoli. Temu je seveda botroval incident, v katerem je Meghan izgubila živce ter začela kričati na eno izmed Katinih uslužbenk.

»Meghan je uslužbenki dejala, naj zanjo nekaj stori, ta pa je ukaz zavrnila, saj dela za Kate. Meghan je čisto izgubila živce in začela vpiti, da je del dvora in da si zasluži spoštovanje. To je bila zadnja kapljica čez rob pri Kate in od takrat je med njima vladalo ledeno vzdušje.

Kate mi mogla verjeti, kako se Meghan obnaša, imela je solzne oči, saj ni bila navajena takih izpadov. William in Harry sta samo gledala. Pozneje sta sicer poskušala zgladiti napeto situacijo, toda vidite, kako uspešna sta bila v tem,«

je dejal Quinn.

Njej je Meghan še posebej zamerila

Vendar Kate ni bila največji trn v Meghanini peti. Daleč od tega. Meghan, pišejo britanski tabloidi, meni, da jo je najbolj izdala sama kraljica Elizabeta. Ko sta se spoznali, je bila Meghan navdušena nad njeno prijaznostjo, vitalnostjo in kraljevo držo in je v njej videla zaveznico.

Težko se je prilagodila novemu življenju in vsem pravilom, nato pa se je pojavila najmočnejša oseba na dvoru in ji vse olajšala, dokler ni Meghan spoznala britanskih tabloidov in njihovega modus operandi.

Najprej je članki niso motili. Bila je igralka in navajena je bila, da je njeno življenje zanimivo za medije. Toda ni vedela, da je to čisto druga raven. Pred tem je bila igralka s C seznama (nepomembne igralke), zdaj pa je postala članica morda najbolj slavne družine na svetu. Mislila je, da jo bo kraljica zaščitila pred vsem, a ko je začela s tožbami proti tabloidom, je kraljica ni podprla – piše DailyMail.

Foto: Getty, AP, Rex

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close