Izjemno priznanje za modnega oblikovalca Giorgia Armanija

19. september 2019

Izjemno priznanje za modnega oblikovalca Giorgia Armanija

19. september 2019

Giorgio Armani bo na prireditvi Fashion Awards, ki bo potekala decembra v londonskem Royal Albert Hallu prejel nagrado za izjemne dosežke.

»Giorgio Armani prejema nagrado zaradi izjemnega prispevka k svetovni modni industriji, njegove ustvarjalnosti in vizije brezčasnega sloga ter skrbi za detajle, ki so navdihnili mnoge v tej industriji,«

je v obrazložitvi za javnost zapisal Britanski svet mode (British Fashion Concuil).

Armani s svojo dolgoletno muzo in prijateljico Lauren Hutton

Kot kreativni direktor znamk Emporio ter Emporio Armani,  kot tudi predsednik in izvršni direktorArmani Group, je oblikovalec in poslovnež neposredno vključen v vse strateške odločitve družbe glede oblikovanja ter zaslužen za izjemno rast tega luksuznega imperija v zadnjih 40. letih.

»Giorgio Armani je legendarni maestro z modnim podpisom, ki je definiral Hollywood in modo nasploh,«

je povedala Justine Picardie, odgovorna urednica Harper’s Bazaarja.

Giorgio je prvotno študiral medicino, nato pa se je preselil v Milano, kjer je delal kot prodajalec v veleblagovnici La Rinascente. Nato je začel delati kot samostojni oblikovalec v številnih italijanskih podjetjih in se leta 1975 odločil, da bo ustvaril lastno modno znamko, ki jo je predstavila tako v ženski, kot tudi moški konfekciji.

Njegovi dizajni prefinjenih in brezčasnih oblačil so hitro postali hit med kupci, ki so želeli elegantno estetiko, skupaj z največjimi hollywoodskimi zvezdnicami, kot so Cate Blanchett, Angelina Jolie, Naomi Watts, Lauren Hutton in Nicole Kidman.

Nicole Kidman

Pred Armanijem so prestižno nagrado BFC za izjemno delo prejeli še Miuccia Prada, Ralph Lauren, Karl Lagerfeld in Manolo Blahnik.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close