IZPOVED: Poročila sem se, zanosila, nato pa se mi je podrl svet

14. januar 2020

IZPOVED: Poročila sem se, zanosila, nato pa se mi je podrl svet

14. januar 2020

Izpoved ženske, ki je odkrila, da jo mož vara in kako živi danes – 10 let kasneje.

Dobivati sva se začela, ko sem bila še v srednji šoli. Poznala sva se od otroštva, saj sva iz istega kraja, vendar se nikoli nisva veliko družila ali mislila, da bova kdaj skupaj. Moj oče je vse svoje ambicije vložil vame in si želel, da sem v svojem poslu pridna in uspešna. Za razliko od mene je izhajal iz revne družine.

Zvezo sem skrivala

Ni bil zelo izobražen, bil je celo nekoliko aroganten, vendar pa duhovit in karizmatičen. Iskreno -dobivala sva se zaradi heca, nič resnega ni bilo med nama, saj sem vedela, da se starši s tem ne bodo strinjali, zato sem zvezo skrivala. Pravzaprav je bil tudi on malo večji otrok, star 19 let. Sploh ne vem, kdaj sem se zaljubila, pred njim nisem bila v nobeni resni zvezi. Po desetih mesecih sva se poročila.

Natančno se spominjam, kdaj je prišel pome in odselila sem se k njemu. Starši so bili zlomljeni, jokali in prosili so, naj se vrnem domov. Še naprej sem hodila v srednjo šolo in tri mesece pred maturo sem zanosila. Na maturi se nosečnost še ni poznala. Nisva bila dolgo skupaj, ko sem ugotovila, da je moj mož zelo len in ljubosumen, pod vplivom alkohola pa je znal biti težek in aroganten.

Pogosta sva se prepirala in enkrat me je zaradi ljubosumja udaril, nato pa šel v mesto in se do jutra ni vrnil. Sploh ne vem, kje je bil. Ugotovila sem, da ima drugo, ko sem ugotovila, da mu nekdo iz neznane številke pošilja ljubezenska sporočila. Medtem ko je spal, sem brskala po sporočilih.

Jokala sem, saj se je moj svet porušil. Tako sem verjela vanj, da sem se uprla lastnim staršem. Takrat sem bila sedem mesecev noseča. Seveda sem se poskusila z njim pogovoriti. Bila sem zelo ravnodušna, nisem vedela, kaj naj pričakujem. Vse mi je priznal. Z njo je spal v hotelih, nenehno ga je kontaktirala po mobilnem telefonu. Živela je v tujini, vendar se je občasno zadrževala v kraju, ki je od naše vasi oddaljen 6 kilometrov.

Njegova ljubica je bila svobodna

Ugotovila sem, da je imela v življenju veliko ljubimcev. Vrnila sem se k staršem, in preden sem prvič zapustila moža, sem jo celo poklicala. Še posebej me je presenetilo, da je za to zvezo vedela tudi njegova sestra in jo celo podpirala. Nekega večera sem odšla na sprehod in se ustavila v hiši svojih staršev, ki so me sprejeli in svetovali, naj se ne vrnem. Tudi sami so od drugih izvedeli, da ima drugo. Ko sem bila pri starših, sem ves čas jokala, on pa je prihajal in me prosil, naj se vrnem – zaradi otroka. Obljubil je, da se bo spremenil, da me ljubi in da je bila to samo prehodna faza. Prisegel je, da bo dober mož in oče. Deset dni sem se upirala, nato pa popustila. Odločila sem se, da mu bom oprostila, ne bom pa pozabila. Rekla sem si, da bom takoj, ko bom posumila, da je spet z njo, odšla.

Hči Sara se je rodila 30. septembra 2009. Od samega začetka sem izključno jaz skrbela zanjo, vendar sem trpela. Ko je imela sedem mesecev, sem slišala telefonski pogovor in takoj sem vedela, da govori z njo. Dejal ji je, da jo ljubi in da bosta skupaj. Zaradi Sare sem želela ostati mirna, nisem znorela in nisem mu nič povedala. Vstala sem, opravila hišna opravila, nato pa poklicala mamo in ji povedala, da ga tokrat dokončno zapuščam.

Pomagal mi je tast

Mož je slišal pogovor z mamo, vendar se ni odzval. Pakirala sem stvari in prepričan je bil, da na koncu ne bom odšla. V nekem trenutku pa je ugotovil, da mislim resno. Začel me je prositi, naj tega ne počnem, jaz pa sem se samo nasmehnila. Prijel me je za vrat in začela sva se prerivati. Videl je, da sem odločena, zato je pograbil hčerko in rekel, da bo ostala pri njem. V tem trenutku je v sobo prišel njegov oče in mu dejal, naj mi nemudoma izroči otroka. Ubogal ga je in besno zapustil hišo. Prišli so moji starši, njegovi pa so samo stali in jokali zaradi vnukinje.

Podarjam ti ga

Po tem me je nekajkrat klical in spremenila sem številko. Vmes sem poklicala njegovo ljubico in ji dejala, da ga lahko ima. Rekla mi je, da ga ljubi in da se bo preselil k njej na Dunaj.

Kasneje sem izvedela, da se je res preselil k njej. Iskreno – mislim, da je v njej videl priložnost za boljše življenje. Ni bila lepotica, moški so jo izkoriščali in ugotovila sem, da je to ženska, ki ima nizko samopodobo. V otroštvu je imela nesrečo, zaradi katere ima poškodovano nogo, ljudje pa so govorili, da ne more imeti otrok. Verjamem, da je bila prepričana, da je on najboljše, kar se ji lahko zgodi v življenju.

Sari ni voščil za prvi rojstni dan

Slišala sva se vedno redkeje in odločila sem se, da ga tožim za preživnino. Srečala sva se na sodišču in tožba je bila v mojo korist.

Nova družina

Drugič sem se poročila, ko je bila Sara stara tri leta. Zdajšnjega moža kliče oče. Pozna svojega biološkega očeta, vendar zanjo ni oče. Včasih pride domov, vendar nikoli ne prosi, da bi jo videl. Ne bi mu branila, vendar niti ne prosi. Moja Sara je letos dopolnila devet let in spet je ni poklical.

Kaj čutim danes?

Do njega sem danes čisto ravnodušna. Sprašujem se, kje je bila moja pamet, medtem ko se mi ona prav smili. Iskreno nanj pomislil le redko. Srečno sem poročena z moškim, ki me ceni ter spoštuje in imava še dva otroka. Mož Saro obožuje, kot bi bila njegova in nikoli ni delal razlik med otroki.

Srečni smo, Sara ima svojega očeta. Ne morem reči, da je bil moja napaka, saj imava otroka. Nanj gledam kot na življenjsko šolo. Po tej šoli sem postala močnejša in si postavila meje. Za ljubezen sta potrebna dva, za družino pa še več kot samo ljubezen.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close