Izpoved: “Sodelavki sem zmešal glavo”

22. julij 2021

Izpoved: “Sodelavki sem zmešal glavo”

22. julij 2021

Eden od uporabnikov je pred kratkim na forumu delil svojo težavo – sodelavki je zmešal glavo.

“Tik pred korono smo dobili novo sodelavko, stara isto kot jaz. Oba v 30ih. Jaz sem do vseh sodelavcev in sodelavk zelo prijazen, jim pomagam, se z njimi pogovarjam kot da smo najboljši prijatelji že iz otroštva in podobno. Ampak ta sodelavka verjetno narobe razume mojo prijaznost. Prve dneve je delala s sodelavcem, ki je imel takrat res slab dan, saj ga je nekaj žena razjezila, no, to svojo jezo je nato znašal nad tanovo, zato ji ni nič povedal prav kaj in kako more delati in je obstala v količini. Jaz, nežna in prijazna duša, sem ji šel pomagat, si vzel čas in ji vse lepo razložil kaj pa kako. In potem se mi je ne vem kolikokrat zahvalila. Čez čas mi je ena druga “X” sodelavka rekla, da ji je tanova rekla, da sem ji zelo všeč in da se kar topi, ko grem mimo nje. Sem si mislil ok. nič hudega, vsakemu se kdaj kdo dopade.

Dva tedna nazaj dobim njen sms, da je še danes zelo vesela, da sem ji že velikokrat pomagal ipd. Ok, se ji zahvalim nazaj. Ampak ni nehala pisati. Ženska seveda ve, da sem poročen in imam otroka, ter da živimo na svojem oz. da imam porihtano življenje.

Prejšnji teden me je po službi vabila na pijačo v smislu, kot prijatelja. Seveda zavrnem in se izgovorim, da me žena ubije, če se ob minuti ne prikažem doma, češ, da ima naštudiran čas koliko časa rabim, da pridem iz službe domov. Potem mi je cel teden nosila neke prigrizke, od čokoladic, do bombonov. Vprašam to x sodelavko, če jo vpraša kaj glede mene, ker se nekam čudno obnaša zadnje dneve. Ta jo vpraša, in ji pove, da če bi bil samski, bi vse naredila, da bi me osvojila …

In včeraj mi je poslala sms, da sem ji zelo všeč, da bi kdaj vseeno šla lahko na pijačo itd. Nisem odgovoril nič nazaj. Povedal sem ženi, da sem sodelavki zmešal glavo, pa se da zgoditi, da bo gnjavila. Žena se je samo nasmejala in rekla, da je že to vajena pri meni, češ da takoj vidi, kako me druge ženske gledajo.

Danes je delala z mano. Prišla je oblečena v službo kot ena prostitutka. Sodelavke so se smejale, meni pa ni blo ravno smešno. Šel sem do šefa in mu povedal, da bi bil vesel, če enega od naju dveh premestijo v drugo smeno, preden mi ta ženska sranje naredi, ta je pa rekel, da to ni mogoče, ker jih je v oni smeni že tako preveč.

Prej, ob 11h zvečer sem spet dobil njen sms, ampak samo z vprašanji, če kaj vem, kaj bova jutri delala in kako je delati z njo.”

Avtor objave je ostale uporabnike prosil za nasvet. “Res nočem, da grejo stvari pri njej predaleč. Saj je luštna, ampak imam rad ženo in otroka, zato me ne zanima. V bistvu niti ne maram ljudi, ki rinejo v človeka, kateri je že poročen/zaseden in ob enem še ima otroka oz. družino,” je še dodal. 

Prijazno, a odločno 

Komentatorji so z veseljem delili svoje nasvete. Nekateri so menili, da avtorju objave manjka odločnost. Sprašujejo se tudi, ali morda avtorju ta pozornost in naklonjenost godi. Si morda po tihem želi pozornosti in mu je zato težko jasno zavrniti sodelavko in ji povedati, da iz te moke ne bo kruha in naj neha. Strinjajo se, da mora to storiti čim prej. Če tega ne bi sprejela, pa bi preprosto moral blokirati številko in se je izogibati na delovnem mestu. 

“Žensko posedeš in rečeš: “Poslušaj, mlada dama, sem poročen, svojo družino imam rad in je ne nameravam varati ali zapustiti. Želim, da mi prenehaš pisati ali me vabiti ven ali kokorkoli drugače namigovati na kaj več. Zadeva zaključena in ni več kaj povedati. Spoštuj mojo odločitev.”

“Številko daš na block, zadeva rešena.”

Eden od uporabnikov je izpostavil tudi, da je pomembno, da je žena s situacijo na tekočem: 

“Pač jasno poveš, da ti ni do tega, ker se ne bo nič zgodilo in da bolje da neha, ker si dela sramoto.

In potem naprej greš s svojim življenjem in poskrbiš, da je žena na tekočem, z dogajanjem, da se ne bi počutila, kot da nekaj skrivaš.”

Drugi pa so imeli bolj kreativen pristop: 

“Začni se obnasat kot tvoj sodelavec in jo začni nadirat, pa jo bo takoj minilo.

Kako pa bi avtorju svetovali vi? Obiščite Starševski čvek, kjer lahko anonimno zapišete svoje dileme ali pa anonimno svetujete drugim.

Style. Več novic

New Report

Close