Izredna novica iz sveta mode: Adidas prekinja s slavnim raperjem

25. oktober 2022

Izredna novica iz sveta mode: Adidas prekinja s slavnim raperjem

25. oktober 2022
Foto: Profimedia

Po tem, ko je sodelovanje s težavnim raperjem prekinila že modna hiša Balenciaga, hollywoodska agencija CAA in banka JP Morgan Chase, ga zdaj zapušča še Adidas. Razlog? Antisemitske opazke.

Na Style.Over.Net smo že pred tedni poročali o tem, da Adidas razmišlja o prekinitvi svojega donosnega partnerstva s Kanyejem Westom in njegovo linijo superg Yeezy, zdaj pa je to postalo realnost. To je danes tudi ena glavnih novic v vseh svetovnih medijih.

Gre namreč za prekinitev izjemno donosnega posla, ki je bil po Forbesovih ocenah vreden 220 milijonov dolarjev letno in skupaj 1,5 milijarde dolarjev.

Iz znamke so sporočili, da sodelovanje prekinjajo zaradi žaljivih in antisemitskih izjav, ki jih je raper dal na družbenih omrežjih.

“Ne toleriramo antisemitizma ali kakršnegakoli drugega sovražnega govora. Njegove nedavne izjave in dejanja so nesprejemljivi, sovražni in nevarni ter niso v skladu z našimi vrednotami,” so sporočili iz Adidasa.

Foto: Profimedia

“Je** se, Adidas”

S prekinitvijo partnerstva bo Kanye verjetno izgubil status milijarderja, saj naj bi njegova neto vrednost brez Adidasa padla precej pod milijardo dolarjev.

Novico, da želijo prekiniti sodelovanje, je raper pred nekaj tedni komentiral z besedami: “Je** se, Adidas. Jaz sem Adidas! Adidas je posilil in ukradel moje dizajne!”

Na dokončno prekinitev pa se za zdaj javno še ni odzval.

Gre za najnovejše v vrsti podjetij, ki so prekinila sodelovanje s kontroverznim zvezdnikom. Že prej so z njim zaključili pri modni hiši Balenciaga, hollywoodski agenciji CAA, banki JP Morgan Chase, odpovedali pa so se mu tudi pri Gapu.

Foto: Profimedia

Kaj jih je tako razjezilo?

Vsem znamkam je prekipelo zaradi spornih objav, v katerih je med drugim zanikal suženjstvo, zaradi objave fotografije, na kateri je na modni reviji kolekcije Yeezy v Parizu nosil majico z napisom Bela življenja štejejo, pa tudi s sovražnimi izjavami, uperjenimi proti Judom.

Zaradi vsega tega so mu profile ukinili tako na Twitterju kot na Instagramu.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close