Izšel je film o bizarnem sojenju Depp vs. Heard! In ni ravno kvaliteten.

08. oktober 2022

Izšel je film o bizarnem sojenju Depp vs. Heard! In ni ravno kvaliteten.

08. oktober 2022
Foto: Profimedia

Kontroverzni sodni proces smo spremljali vsepovsod po svetu. Nekateri pa so to izkoristili in iz tega naredili film.

Na prvi pogled se Hot Take: The Depp/Heard Trial zdi kot prebrisan televizijski film iz 70. ali 80. let, le da prinaša sodoben pridih zgodbe v obliki cirkusa družbenih medijev.

Namreč, od 70. do 90. let je bilo posnetih veliko televizijskih filmov, ki so temeljili na zgodbah, pripravljenih za tabloide: The Jacksons, Jim Jones, Brata Menendez, The Rape of Richard Beck

Hot Take ni dosti drugačen. Hrani se z našo kolektivno željo, ki je očitno neomejena, da vidimo vsaj delno prepričljivo uprizoritev razvpitih prizorov, o katerih smo brali ali slišali, in oživimo te (ne)slavne dogodke.

Preprost film

Zaradi naslova Hot Take: The Depp/Heard Trial film zveni bolj zapleten, kot je. Morda mislite, da boste videli celotno zrežirano različico sojenja “slavnim”, vendar boste dejansko videli le Marka Hapko in Megan Davis, ki igrata Johnnyja Deppa in Amber Heard, kako sedita na tribuni za priče in recitirata le delčke pričevanj nekdanjih zakoncev.

Foto: Profimedia

Srce filma je pravzaprav epizodna pripoved o burni romanci Depp/Heard, telenoveli o slabih mamilih in še hujšem razhodu. Če mislite, da boste dobili neko različico – ali vsaj interpretacijo – tega, kar se je dejansko zgodilo, nimate sreče.

Namesto da bi izbiral strani, film, osredotočen na protislovna pričevanja Johnnyja in Amber, dramatizira njeno in njegovo plat zgodbe. In tako naprej … Film je poln prizorov iz življenja slavnega para: vidimo Johnnyja in Amber, ko se srečata, nato se zaljubita, nato pa si na snemanju delita rdeče vino, ki ga on pije, kot da bi bila to Drakulina kri. Nato vidimo, kako Johnny očara Amber s svojo imitacijo Branda in jo osupne s svojo moško karizmo.

Pričetek padca

Tu se že spuščata v male prepire o stvareh, kot so filmske vloge, ki jih Amber prevzame (imenuje jih “ponižujoče”).

Takoj po njuni poroki, sredi njene dekliščine, pa pride do velikega prepira. Johnnyju namreč ni všeč, da se Amber in njeni prijatelji drogirajo (glede na to, da je bil Depp takrat alkoholik, je to precej hinavsko vedenje) in pravi, da mu je lagala o prizoru seksa z Eddiejem Redmaynom. Kot prikazuje film, je Johnny tako ljubosumen, da celo filmske spolne prizore vidi kot prevare.

Foto: Profimedia

Nato film končno preklopi na prizore sojenja in pričanja, a ne bomo vam vsega pokvarili …

Kakšni so igralci?

Mark Hapka je kot Depp videti povsem v redu (iz določenih zornih kotov), ​​vendar ne povsem, kajti kako bi lahko kdorkoli “popolnoma izvlekel” Deppa? Hapka je tudi v prizorih v sodni dvorani nekoliko preveč nevtralen – resnični Johnny se je nagibal k skromni teatralnosti – toda v romantičnih prizorih pokaže, kako zelo romantičen je bil Johnny.

Megan Davis prepričljivo igra Heardovo, a nekatere stvari še vedno ostajajo nejasne. Na primer v situaciji, ko je sojenje igralko ujelo v dvoličnih izjavah, kot je njeno vztrajanje, da je izpolnila obljubo, da bo ACLU prispevala 3,5 milijona dolarjev. Film v resnici ne prikaže, kako deluje Amberina dvoličnost.

Film “Hot Take” zagotovo ni med boljšimi TV filmi. Nasprotno! Vendar pa kaže eno rahlo inovativno stvar. Prevzame cirkus družbenih medijev, ki je obkrožal sojenje Deppu in Heard, in ga prenese neposredno v film.

Nenehno se prepletajo izmišljene različice objav komentatorjev in satirikov z družbenih omrežij, ki so sojenje spremenili ne le v osupljivo predstavo resničnostnega teatra, temveč v pravo predstavo, vredno 21. stoletja.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close