Jadranska plaža, na katero moški nimajo vstopa

03. september 2023

Jadranska plaža, na katero moški nimajo vstopa

03. september 2023
Foto: Instagram @grigorytsuverkalov

Majhna nudistična plaža v Ulcinju, naselju v Črni gori, polna izvirov mineralne žveplove vode, je rezervirana samo za ženske, poročajo lokalni mediji.

Ženska plaža se nahaja v zalivu med Malo in Veliko plažo v Ulcinju, obdana je z borovim gozdom, CNN pa jo uvrstil med najlepše nudistične plaže na svetu.

Zaradi zdravilnih učinkov žveplove vode, pomešane z morjem, ki deluje kot terapija za zdravljenje neplodnosti, ginekoloških in kožnih bolezni ter dihalnih težav, jo obiskujejo ženske z vsega sveta. Od maja do oktobra je moškim vstop na plažo prepovedan.

Foto: Instagram @grigorytsuverkalov

Zdravilne lastnosti vode na tem območju so odkrili v 20. stoletju. Bogastvo vodikovega sulfida, ki skupaj z jodom nasiči vodo z žveplovo spojino, pozitivno vpliva na ženski reproduktivni sistem. Voda na tej plaži je gostejša, kar se občuti tudi pri kopanju, poleg vode pa sta zdravilna tudi zrak, z vonjem po borovcih, ter mineralno blato, odlično za piling kože.

Foto: Instagram @grigorytsuverkalov

Še preden so bili zdravilni učinki plaže dokazani, pa se je o njej govorilo med domačini. Zgodba, povezana s čudovito plažo, se prenaša kot ena izmed najljubših legend starega Ulcinja.

Foto: Instagram @mary_meta_pl

Pirat iz Ulcinja je bil poročen z žensko, ki jo je imel zelo rad, a ni mogla zanositi. Po starih običajih naj bi jo zato zapustil in si našel drugo, ki bi mu lahko dala potomce, a si pri tem ni mogel predstavljati, da bi živela ločeno in bi ona ljubila nekoga drugega.

V obupu se je odločil, da jo bo ubil. Načrt je zaupal le svoji materi, odločen, da ga bo uresničil, ko se bo vrnil s prihajajočega potovanja.

Foto: Instagram @adabojanaforme

Tašča je imela snaho zelo rada in je cele dneve žalovala, nato pa se ji je v sanjah prikazal angel in ji rekel, naj jo pelje okopat na kraj, kjer se žveplena voda združi z morjem.

Foto: Instagram @mary_meta_pl

21 dni, trikrat na dan, se je žena kopala v žvepleni vodi po navodilih angela, legenda pa pravi, da je kmalu za tem s piratom dobila otroka.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic

New Report

Close