Jakne v slogu Chanela so glavni hit te pomladi

11. april 2022

Jakne v slogu Chanela so glavni hit te pomladi

11. april 2022
Foto: IMAXtree

Modna hiša Chanel je znana po dveh stvareh: modelu torbice flap in tvidastih jaknah, ki so simbol francoske elegance. In prav te so letos nepogrešljive v vaši omari. Brez skrbi, izbrskali smo nekaj podobnih različic, ki vas ne bodo udarile po žepu.

Od obdobja, v katerem je živela slavna Coco Chanel pa do danes, se ni veliko spremenilo – jakne in suknjiči iz tvida so še vedno sinonim za prefinjenost.

Sodobna doba nas je pripeljala do tega, da jih ne nosimo poslovnih in formalnih priložnostih, ampak so v kombinaciji s kavbojkami in supergami primerni tudi za vsakodnevna opravila.

Alessandra Rich (Foto: IMAXtree)

Od živahnih barv do klasične črne in bele

K vzponu tega trenda so prispevale Francozinje s svojim preprostim stilom in prestižne modne znamke, ki so ta večni modni kos vključile v svoje najnovejše kolekcije. Iro, Sandro, Maje in Alessandra Rich so ga predstavile v svetlih barvah, španska znamka Mango pa je v svojo pomladno kolekcijo vključila modele z zaponkami v pastelnih odtenkih.

Bolj klasične, črno-bele modele najdete v ponudbi švedskega velikana H&M, prava eksplozija barv pa je na policah Zare.

Foto: Zara

Za dodaten ščepec glamurja

Tako kot barvna paleta, je tudi kroj podvržen spremembam – v trgovinah najdemo skrajšane modele, vsem pa so skupni zlati gumbi, ki dajejo suknjiču dodatno dozo elegance.

Vsekakor gre za modni kos, ki bo poleg kara in pastelov vladal to sezono, in tisti, ki podira modne meje – nekoč je bil le del kostuma ali obleke, danes pa je to vsakdanji kos, ki ga nosijo vse generacije.

Tvidaste jakne ali suknjiči lahko naredijo vsako opravo razkošnejšo, zato je skoraj nujno, da imate vsaj enega v omari tudi vi. Poiskali smo nekaj kosov, ki so vredni nakupa.

Foto: Zara
Foto: Zara
Foto: Zara
Foto: Reserved
Foto: Mango
Foto: Mango
Foto: Mango
Foto: H&M
Foto: H&M
Foto: H&M

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close