Je Leonardo DiCaprio ekološki hinavec?

17. januar 2022

Je Leonardo DiCaprio ekološki hinavec?

17. januar 2022
Foto: Profimedia

Hollywoodski igralec Leonardo DiCaprio je znan po svojih prizadevanjih za ohranjanje okolja, toda nedavno je doživel veliko kritik na račun dopustovanja na več milijonov vredni jahti. 

Glavni igralec kultnega filma Titanik je eden od najbolj vidnih in slavnih ambasadorjev Sveta narodov, ki se že več let javno zavzema za spremembe na področju okoljevarstva. Na svojih družbenih omrežjih sledilce neprestano ozavešča o ohranjanju živalskih vrst in klimatskih spremembah.

Ob izidu svojega zadnjega filma Don’t Look Up, ki se med drugim ukvarja z omenjeno tematiko, je svoje oboževalce še dodatno vzpodbudil, naj bodo aktivni v boju proti globalnim spremembam. 

Kljub vsem prizadevanjim in javnim objavam, ki vzpodbujajo ljudi, naj se borijo proti globalnemu segrevanju, pa je sam že od silvestrovega skupaj s svojim 24-letnim dekletom in prijatelji na dopustovanju na 132 milijonov evrov vredni jahti. Gre za tako imenovano superjahto z imenom Vava II, DiCaprijeva pa je celo največja jahta, zgrajena v Veliki Britaniji. 

Takšno jahto ima ameriški igralec. Foto: Profimedia

Razkošna jahta je zasidrana na karibskem otoku St. Barts in ima šest palub, telovadnico, bazen, kinodvorano ter celo pristajališče za helikopter. Na jahti je lahko 30 članov osebja in 22 gostov, poln tank za takšno jahto pa stane kar tristo tisoč evrov, poroča Daily Mail

Takšna superjahta proizvede 238 kilogramov ogljikovega dioksida na 1,6 kilometra, kar je enaka količina, kot bi jo povprečen avto proizvedel v dveh mesecih. 

Toda DiCaprio je vseeno le zvezdnik …

Čeprav 47-letnega igralca številni obtožujejo hinavstva, so mu nekateri okoljevarstveniki stopili v bran. 

DiCaprio je namreč približno 90 milijonov evrov od svojega 240-milijonskega premoženja podaril globalnim organizacijam za ohranjanje ogroženih živalskih vrst in zemljišč. 

Leonardo DiCaprio in Jennifer Lawrence v filmu Don’t Look Up. Foto: Profimedia

Sarah Clayton, britanska okoljevarstvenica, pravi, da je se zaveda, da zvezdniki živijo “nora življenja”, toda dodaja, da je DiCaprijev film Don’t Look Up ozavestil več milijonov ljudi. Film o dveh znanstvenikih, ki želita politike in znane osebnosti prepričati o pomembnosti in resničnosti klimatskih sprememb, je postal drugi najbolj gledani film na Netflixu. 

Style. Več novic

New Report

Close