Je možno, da je partner gej?

30. april 2022

Je možno, da je partner gej?

30. april 2022
Foto: Unsplash

Mnogim je ideja, da je njihov partner homoseksualec, nepredstavljiva. A če se izogiba intimi, nežnosti in ljubeznivosti, se morda nekaj skriva v ozadju.

Ko se v zakonu pojavijo težave, mnogi sklepajo, da je to produkt časa in dolgoletne zveze in je nekaj povsem običajnega. A uporabnica Starševskega čveka se je pred kratkim vprašala, če je njen mož morda gej, saj ima občutek, da se izogiba vsakršnemu dotiku in objemu.

“Medtem ko sem jaz postala prav željna dotikov in objemov, njemu ni do izkazovanja ljubkovanja in tako sva sama, vsak na svojem koncu in skoraj si nimava več kaj povedati. Mislim pa, da on goji posebna čustva do moških, do katerih čuti navezanost ob skupnem prostem času in kar naprej govori o njegovi klapi,” je zapisala in vprašala ostale, če je možno, da je njen mož postal gej.

Ni postal gej

Mnogi uporabniki so avtorico opozorili, da mož ni kar “postal” gej, ampak je verjetno to že od otroštva. “Postal sigurno ni, ker to ni mogoče. Čisto mogoče pa je, da si je končno priznal, kaj v resnici je in se sprijaznil s tem. Če je tako, najbrž ne bo problem, da sta dobra prijatelja, a verjetno ne več skupaj kot par,” je odgovoril eden izmed uporabnikov.

“Tako je – veliko je namreč tudi latentnih (prikritih). Lahko čisto normalno desetletja od svoje mladosti intimno živijo s partnerkami, potem se jim pa obrne,”

pa je dodal drugi.
Foto: Pexels

Druge težave

Občutek, da si vas partner ne želi, je nekaj zelo bolečega in v nas zbudi občutke zavračanja. A spolni psihoterapevt Murray Black za The Guardian razlaga, da so običajno v ozadju drugi razlogi.

“Vaš strah je, da svojega partnerja spolno ne privlačite, zato iščete različne razlage za to, npr. da je gej,” razlaga psihoterapevt. “A ljudje pogosto sklenejo ‘Partner ne želi seksati z menoj, torej je gej’ – namesto, da bi naslovili veliko težje vprašanje: kaj se dogaja v njihovem razmerju.”

Po vseh teh letih se lahko zgodi, da je intima med vami upadla, kar lahko privede do tega, da je partnerju težko spodbuditi, ali pa mu je nerodno. “Morda je sramežljiv ali pa ima preprosto drugačen libido od vas. In če ga boste direktno vprašali ‘Si gej?’ ali ‘Zakaj ti nisem všeč?’ bo to zanj napad, kot bi bil za vsakega moškega,” razlaga Black.

Foto: Pexels

Prvi korak je seveda pogovor, v katerem partnerja vprašate, kaj čuti do vas in kako situacijo popraviti med vama. “Oba morata sprejeti odgovornost za dogajanje v vajinem razmerju. Noben od vaju ne sme biti v defenzivi, pomembno je, da sodelujeta,” še svetuje Black.

5 znakov, da partner je gej

A vsekakor obstaja tudi možnost, da je vaš partner gej in so vaše slutnje pravilne. A ker ni pametno reagirati takoj, ko se pojavi prva slutnja, je anonimna pisateljica, ki je odkrila, da je njen mož gej, delila pet znakov, ki nakazujejo, da imate prav:

  1. Odkrila sem moško pornografijo,” je delila avtorica. “Ko sem čistila stanovanje, sem v omari našla nekaj skritih kaset,” se spominja. In ko je moža končno vprašala, od kje kasete, je razložil, da so od prijatelja, za prijatelja. “Seveda sem mu verjela, bilo je smiselno. A dvom je bil posajen.”
  2. Pogovarja se z drugimi moškimi. Avtorica je kmalu za tem odkrila, da njen mož veliko časa preživi na spletnih klepetalnicah na telefonu in se pogovarja z drugimi moškimi. “Nekaj časa sem se celo pretvarjala, da sem moški in pisal mi je,” še razlaga in dodaja, da je bila dolgo v zanikanju in se obnašala, kot da je to nekaj povsem običajnega. A če vaš mož neprestano išče kontakt z drugimi moškimi, to ni ravno običajno.
  3. Veliko časa preživi z enim moškim. “Sprva sem mislila, da je le prijatelj, a mislim, da se je z njim družil na drugačne načine,” pravi avtorica. Moški naj bi se dokaj redko družili izključno ena na ena, a če je mož neprestano z enim in istim “prijateljem”, medtem ko odkljuka tudi ostale znake, je to morda več kot le prijatelj.
  4. “Zelo zelo je bil homofoben.” Ljudje pogosto čutijo negativna čustva do tistih, ki izkazujejo lastnosti, katerih se pri sebi sramujejo. Če je nekdo odprto gej, je to za vašega partnerja boleče, saj se sebe sramuje in se trudi to skrivati.
  5. Seksualno ga sploh ne zanimate več. “Prav izogibal se me je. Bil je jezen, hladen in distanten,” razlaga avtorica. Med pomanjkanjem intime, ki pride s časom, in občutnim izogibanjem obstaja velika razlika. Če menite, da se vas mož izogiba in noče imeti z vami nič, kar bi bilo intimi podobno, je čas, da premislite, kaj pravzaprav skriva.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close