Je plešast moški enako kot ženska po 35. letu – neprivlačen?

07. julij 2022

Je plešast moški enako kot ženska po 35. letu – neprivlačen?

07. julij 2022
Foto: IMAXtree

Izguba las je za moške veliko pogostejša težava, kot za ženske. Mnogi pa se zaradi tega počutijo manj privlačne.

Mnogi moški se ob staranju srečajo z izgubljanjem las. Za številne pa se to spremeni v veliko nesigurnost, saj naj bi ženske imele raje moške s polno glavo las.

To je opazil tudi uporabnik Starševskega čveka, ki je vprašal uporabnice: “Ali pleša tako odbija ženske?”

Opazil je namreč spremenjen odnos žensk. “Žal sem eden tistih nesrečnikov, ki se jim je dokaj zgodaj začela delati pleša. Včasih me je veliko punc opazovalo, odkar pa je redčenje las bolj očitno, me niti ena več ne pogleda. Nisem še niti 30, zato me to spravlja v obup, saj se nisem poročen.”

“Sicer se ukvarjam tudi s športom, predvsem v naravi, in sem kar postaven, ampak nek nabildan tip nisem in nikoli ne bom. Sem prijazen in spoštljiv do punc, sem vedno bil, ampak odkar se mi dela pleša, je razlika res očitna. Sploh jih več ne zanimam, tudi če se še tako trudim,” je še dodal.

Foto: Pexels

Eden izmed uporabnikov je avtorju pritrdil: “Čisto realno povedano, tako je, pleša ni privlačna, je pa genetsko pogojena. So pa k temu mnogo prispevale družbene smernice in lepotni trendi, ki človeku podzavestno zlezejo pod kožo. Kajti enako kot plešasti moški niso ženskam privlačni, na drugi strani skoraj vsaka ženska nad 35. letom ni privlačna,” je napisal.

Problem ni v pleši

A mnoge ženske se z njima niso strinjale, problem ni v sami izgubi las, problem je, da si moški tega pogosto ne želijo priznati. “Najbolj odbija, ko se vam začne delat pleša, vi pa se ne pobrijete. Ali pa še celo skušate zakriti plešo z raznimi umetnimi lasmi ali pa, da si puščate daljše lase in si jih češete čez plešo. Pobrij si glavo, pa bo problem rešen, nekatere ženske prav palijo na to. Pa še izgleda bolje in manj zanemarjeno, starikavo ali enostavno čudno,” je odgovorila ena izmed uporabnic.

Foto: Pexels

“Dober dedec je dober, ali ma lase ali pa ne. Pol mojih sodelavcev je plešastih, vsi poročeni. In ja, večina je bila plešasta že preden so spoznali žene. So pa vsi zabriti.”

Uporabnicam so pritrdile mnoge druge, da ženske s plešastimi moškimi oz. moškimi brez las, nimajo težav.

Plešasti moški so pravzaprav privlačnejši

Z uporabnicami pa se strinja tudi znanost, nedavna raziskava Univerze v Pennsylvaniji je razkrila, da so plešasti moški dojeti kot bolj dominatni in uspešni od ljudi okoli sebe. Znanstvenik Albert E. Mannes, ki je tudi sam plešast, je sodelujočim pokazal slike moških z lasmi in nato brez. Sodelujoči so moške z pobritimi glavami videli kot “bolj dominantne, večje in močnejše”.

“Odločitev, da se ločimo od svojih las, je nedvomno oblika neverbalnega vedenja, oblika izražanja, ki sporoča informacije o sebi, ki jih je sicer težko opazovati,” pravi študija. Preprosto povedano, to pomeni, da so plešasti moški bolj skrivnostni, kot moški s povprečno frizuro. In prav tako so v študiji ugotovili, da gredo plešastim moškim pogajanja veliko boljše.

Foto: Pexels

In ne le to, druga raziskava, v kateri je sodelovalo preko 20 tisoč ljudi, je dokazala, da plešasti moški veljajo tudi za pametnejše in bolj modre.

Težava nastane, ko moški nimajo pobrite celotne glave. Raziskava Univerze v Saarlandu je ugotovila, da so moški, ki so le deloma plešasti, veliko bolj neprivlačni, kot popolnoma plešasti moški. Delna plešavost naredi moške veliko manj privlačne, ljudje pa jih vidijo kot šibkejše.

Če torej izgubljate lase, se nič ne bojte, v resnici je to morda za vas celo boljše! Pomembno je le, da če pričnete izgubljati lase, da si ne zatiskate oči pred resnico, ampak si čimprej pobrijete celo glavo.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close