Je seks v bazenu res dobra ideja?

04. november 2021

Je seks v bazenu res dobra ideja?

04. november 2021
Avtor: Profimedia

Poleg razburljivosti in dvignjenega srčnega utripa ima ta vrsta zabave v bazenu tudi nekaj pasti …

V mnogih filmih je seks v bazenu prikazan kot nekaj zelo zabavnega in preprostega. Zato ni nič presenetljivega, da pari razmišljajo o tovrstnem eksperimentiranju. Vendar je pri tem potreben dokajšen premislek, saj ni vse tako čarobno kot se zdi.

Umazana voda

Kljub temu, da je v bazenih klor, ki razkužuje vodo, so ti polni bakterij. Enako pa velja tudi za jezera in morje. Raziskave Centra za nadzor in preprečevanje bolezni so pokazale, da večina javnih bazenov nima primernih Ph razmerij za pravilno delovanje razkužil. Ginekologinja Jackie Walters pa je za Healthline razložila, da pri ženskah to poveča tveganje za vnetja. ”Če kemijsko obdelana voda pride v vagino, lahko zmoti njen naraven ph in poveča tveganje za glivična vnetja.”

Prav tako so v vodi tudi še vedno prisotne spolno prenosljive bolezni, klor ali katerakoli druga kemikalija teh v vodi ne ubije.

”Jaz sicer nikoli nisem bila, sem pa slišala, da ljudje seveda tam seksajo, zato tja tudi hodijo. Če toliko razmišljaš o izločkih, klicah, bakterijah in podobnem, verjemi, se ne boš sprostila in ne boš uživala, torej bosta brez veze vrgla denar stran,”

je komentirala idejo uporabnica Starševskega čveka.

Voda ni lubrikant

Kljub temu, da je voda spolzka, pa ima za naše intimne predele ravno obraten učinek. Med seksom v bazenu bo neka količina vode zagotovo zašla v vagino in sprala njen naravni lubrikant. ”Občutek bo zelo lepljiv in grob, kar pa lahko povzroči mikro poškodbe in poveča tveganje za infekcijo,” je razložila Jackie.

Ginekologinja zato predlaga, da morda razmislite o drugih oblikah intimnosti, kot je božanje in poljubljanje, nato pa skočite iz bazena in se prepustite užitkom ”A seveda poskrbite, da ne bo prisotnih. V takih situacijah morate biti previdni, da ste res sami, saj drugi ljudje niso privolili, da vas želijo videti.”

Avtor: Profimedia

Še vedno lahko zanosite

Seks v vodi ni nikakršna zaščite pred nosečnostjo. Zdravniki opozarjajo, da še vseeno lahko zanosite, kljub temu, da je prisotna voda.

Mnogi pa smo že slišali mit, da je ženska zanosila, ker je plavala v bazenu v katerem je bil drug par intimen. ”To ni res, ženska mora biti v direktnem kontaktu z moškim oz. njegovimi telesnimi tekočinami, da pride do zanositve,” razlaga ginekologinja in dodaja, da v bazenu pri tej temperaturi in kemikalijah seme pravzaprav umre.

Vseeno se lahko zabavate

Kljub minusom, pa ima seveda seks v bazenu tudi svoje pluse. S parterjem lahko vzbudite nazaj tisto iskrico, saj je to nekaj novega in razburljivega. ‘‘Vsakič, ko spremenite način in lokacijo, napolnite trenutek in vaše razmerje z novostjo,” je povedala ginekologinja.

Naša telesa so v vodi veliko lažja in bolj plovna, zato lahko s partnerjem poizkusite pozicije, ki jih v postelji ne morete.

Bazeni in jacuzziji so običajno toplejši, kar pa poveča vašo možnost za orgazem. Raziskave kažejo, da se ljudem, ki nosijo med seksom nogavice, poveča možnost za orgazem kar za 30 odstotkov. Kar pa ne pomeni, da potrebujete nogavice v bazenu – ti so že sami po sebi toplejši od vaše postelje.

Avtor: Profimedia

Jackie svetuje, da tudi izkoristite prostor okoli sebe. ”Več prostora imate kot v postelji, kar pomeni več možnosti. Lahko se premaknete sem in sem in sem!” Mnoge ženske pa si lahko pomagajo tudi s curki, ki se običajno nahajajo v bazenih.

Seks v bazenu ima svoja tveganja in prednosti, zato je pametno, da premislite vse plati, preden se s partnerjem odločite poizkusiti nekaj novega in tveganega. Predvsem pa poskrbite, da boste sami in se izognite nerodnim trenutkom.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close