Je vaša zveza zdrava ali ne? Ta test bo odgovoril na vaše vprašanje!

05. januar 2022

Je vaša zveza zdrava ali ne? Ta test bo odgovoril na vaše vprašanje!

05. januar 2022
Foto: Pexels

Morda ste že dolgo v zvezi ali pa ste ravno spoznali nekoga novega, popolnoma običajno je, da se spopadate s trenutki, ko želite preceniti svojo zvezo.

Včasih lahko partner na papirju deluje popoln, predvsem, kar se tiče skupnih interesov in prijateljev. Vendar, ko se zveza nadaljuje, po vajinih vsakodnevnih interakcijah in obnašanju preprosto postanete nesrečni. Če pogosto precenjujete svojo zvezo in se sprašujete, kaj se dogaja, se morate na neki točki odločiti, če želite zvezo nadaljevati ali končno prekiniti.

Lahko si naredite preprost seznam pozitivnih in negativnih lastnosti, da ugotovite, kaj v vašem razmerju deluje in kaj ne. Vsi odnosi zahtevajo določeno mero kompromisov, vendar to ne pomeni, da se morate zadovoljiti s tem, kar vas dela nesrečne. Če menite, da vaš partner ni za vas, vam predstavljamo lahek test, kako to preveriti.

Pozitivne in negativne lastnosti

V prvem delu testa naredite dva stolpca. V en stolpec napišite vse njegove pozitivne lastnosti, npr. da je dober, nežen, ima dobro službo, ste dobra prijatelja, je romantičen, inteligenten, ima smisel za humor in vse, kar mislite, da je po vaših merilih pozitivno. Nato v drugem stolpcu naštejte vse negativne lastnosti, recimo, da živi daleč, nima prijateljev, hitro se razjezi, se politično ne strinja s tabo, pogosto govori o bivši in podobno. Če ste našteli več negativnih lastnosti, kot slabih, potem morda ni za vas.

Avtor: Unsplash

Življenjske prioritete

V drugem delu testa naštejte vaših 10 največjih življenjskih prioritet, ki jih imate, kot so prijateljstvo, potovanje, dom, seks, družina, romantika in podobno, poleg vsakega napišite “da” ali “ne”, če vam partner lahko pomaga pri izpolnitvi teh prioritet. Če lahko pomaga pri zelo majhnem številu vaših prioritet ali pa vam celo kakšne preprečuje, to nakazuje, kakšno odločitev morate sprejeti.

Zadnji del testa

Ko končate in primerjate prejšnja dva dela testa, si morate odgovoriti na zadnje vprašanje tega testa: Ali mi bo ta oseba polepšala življenje?” Če je vaš odgovor na to ne, vam ni treba biti razočarani. Prav ta test vam lahko pomaga, da se pravilno odločite in se razidete s partnerjem, če niste zadovoljni. Tako lahko nadaljujete in si povečate možnosti, da najdete partnerja, ki je fizično, čustveno, mentalno, spolno in duhovno enak vam. Morda pa boste začutili olajšanje in spoznali, da je bolje biti sam, kot v nesrečni zvezi. Medtem pa se osredotočite nase in na svoje potrebe.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close