Johnny Depp bivše žene ne bo nikoli več pogledal v oči

18. maj 2022
Amber Heard, Johnny Depp

Johnny Depp bivše žene ne bo nikoli več pogledal v oči

18. maj 2022
Foto: Profimedia

Sodna obravnava se nadaljuje – na zaslišanju pred pričami je Amber Heard, ki jo nekdanji mož Johnny Depp toži zaradi obrekovanja. 

Sojenje je ena najbolj gledanih sodnih obravnav v ZDA v zadnjih letih. Traja že štiri tedne, včeraj pa se je obravnava po tedenskem premoru spet začela, saj je na prostor za priče ponovno stopila 36-igralka Amber Heard. Heard je pred dvema tednoma pričala o incidentih, pri katerih je Depp zaradi drog in alkohola postal nasilen, igralka pa ga je oklicala za “pošast”. 

Amber Heard
Foto: Profimedia

Sojenje se javno predvaja po številnih spletnih medijih, ABC News pa ga celo predvaja na TikToku. Zdi se, da je sojenje pravi šov, ki ga radi spremljajo predvsem TikTokerji in z videi opozarjajo na najbolj zanimiva in bizarna pričanja – od priče, ki se je oglasila prek videa in med pričanjem kadila ter vozila avto, modnih oprav Amber Heard, za katero se je nekaj časa zdelo, da oponaša Deppove modne odločitve, do “mega pinta” vina (pint je veliki kozarec za pivo, ki meri nekaj več kot pol litra tekočine) in pričanja o tem, da je “moj pes stopil na čebelo”.

Tisti, ki sojenje redno spremljajo, pa so opazili, da Depp svoje nekdanje žene nikoli ne pogleda. 

“Točno veste, zakaj vas gospod Depp ne bo pogledal, kajne?”

Na včerajšnjem zasedanju je odvetnica Johnnyja Deppa o tem povprašala tudi njegovo nekdanjo ženo, ki je potrdila, da je Depp med sojenjem še nikoli ni pogledal, medtem, ko se igralka večkrat zazre v 58-letnega igralca.

Johnny Depp, Amber Heard
Foto: Profimedia

Odvetnica Camille Vasquez je nato razkrila, da je Depp nekdanji ženi obljubil, da nikoli več ne bo videla njegovih oči. Na to je Heard odgovorila, da se ne spomni njegove obljube, odvetnica pa je nato predvajala avdio posnetek, v katerem Heard igralca moleduje za zadnji objem, ta pa ji obljubi, da njegovih oči ne bo več videla.

Igralka sicer trdi, da je mož ne more pogledati v oči, njeni predstavniki pa so že v začetku meseca v izjavi za javnost komentirali, da Depp nima poguma, da bi to storil, kar kaže na njegovo krivdo. 

Kako se je vse skupaj začelo?

Johnny Depp in Amber Heard sta se spoznala leta 2009 na snemanju filma Rumov dnevnik (The Rum Diary), videvati sta se začela konec leta 2011 oziroma v začetku leta 2012. Takrat je Depp oznanil konec 14-letnega razmerja z nekdanjo partnerko Vanesso Paradis, s katero ima tudi dva otroka, Heard pa se je razšla s partnerko Tasyo van Ree. Leta 2009 je bila Heard aretirana zaradi fizičnega nasilja nad van Ree, slednja pa je obtožbe preklicala. 

Depp in Heard sta se leta 2014 zaročila, leta 2015 pa tudi poročila. Zakon ni trajal dolgo – zgolj 15 mesecev, leta 2016 je namreč igralka zaprosila za prepoved približevanja ter vzložila zahtevek za ločitev.

Amber Heard, Johnny Depp
Foto: Profimedia

Deppa je obtožila fizičnega nasilja, nasilen naj bi bil predvsem, kadar je bil pod vplivom drog in alkohola. Ločitev je igralca stala sedem milijonov, za katere je Heard obljubila, da jih bo podarila dvema neprofitnima organizacijama, toda tega (še) ni storila. 

Depp si želi, da bi resnica prišla na dan

Leta 2018 je za The Washington Post napisala prispevek o tem, kako je biti žrtev nasilja v družini, pri čemer nekdanjega moža ni nikoli omenila z imenom. Depp se je odločil za 50-milijonsko tožbo, njegov cilj je pa je, po njegovih besedah, pokazati resnico in si oprati ime.

Depp vse Amberine obtožbe zanika in trdi, da je bila igralka tista, ki je bila skozi celotno razmerje do njega nasilna, kar naj bi potrjevali tudi avdio posnetki, ki so na dan prišli leta 2020, v katerih Heard priznava, da ga je udarila, Depp pa je zaradi nekdanje žene izgubil tudi konico prsta. Heard je vanj namreč zalučala razbito steklenico vodke, ki mu je poškodovala roko.

Depp je zaradi obtožb izgubil številne vloge v filmih, med drugim tudi v tretjem nadaljevanju filma Magične živali in v nadaljevanju Piratov s Karibov.

Igralcu ob strani stojijo številni zvezdniki, med drugimi tudi nekdanji partnerki Vanessa Paradis in Kate Moss, pa tudi igralki Penelope Cruz ter Jennifer Aniston.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close