Jonathan Van Ness svetuje: to je pet trikov za zdrave lase

13. marec 2022

Jonathan Van Ness svetuje: to je pet trikov za zdrave lase

13. marec 2022
Foto: Profimedia

Če ste gledeli Netflixovo serijo Queer Eye, potem ste gotovo opazili bleščeče in negovane lase Jonathana Van Nessa. To je pet top nasvetov kako do zdravih, močnih in bleščečih las. 

Ameriški frizer ter prava modna ikona Jonathan Van Ness, poznan tudi po kratici JVN, je nedavno predstavil svojo novo linijo produktov za lase, imenovano JVN Hair. Znamka temelji na inkluzivnosti – cilj je bil linija izdelkov za lase za vse tipe las, ne glede na to, kako lasje izgledajo ali kakšni so. Ne glede na to, kakšen tip las imate, verjetno vaši lasje potrebujejo več volumna, več moči ali pa so presuhi in jih morate navlažiti. 

Kakšni pa so nasveti JVN?

1. Vedno uporabite zaščito proti visokim temperaturam

JVN je za Vogue povedal, da je v svoji karieri imel veliko strank, ki so ga prosile, naj ne uporabi nobenih produktov, saj so želele, da frizura zdrži dlje časa. Toda v resnici sušenje las s sušilcem brez predhodnega nanosa balzama in podobnih produktov povzroči, da se barva hitreje spere, lasje pa se hitreje uničijo.

Za lase na dolgi rok ni zdravo, če jih ne zaščitite pred visoko temperaturo. Pomembno pa je, da uporabljate produkt, ki ne vsebuje silikona, saj bodo tako vaši lasje izgledali veliko lepši. 

Foto: Unsplash

2. Izogibajte se silikonu

Čeprav obstajajo različne oblike silikonov, pa JVN priporoča, da se izognete vsem. Silikon se namreč nabira na laseh in tam ostane. Lasje resda izgledajo bleščeči in gladki, toda le za nekaj časa. Sčasoma pa bodo lasje izgubili lesk in postali suhi. “Silikoni so zanič in sulfati niso nič boljši,” je odločen JVN.

3. Spite z lasmi v čopom

Če imate daljše lase, potem je spanje s čopom zelo pomembno, pravi JVN. Če imate dolge lase, se namreč uležete nanje, s svojo telesno temperaturo in trenjem pa lasem zgolj škodujete.

Namesto tega si lase raje povežite v rahlo razpuščeno figo, pri čemer uporabite mehko elastiko ali tako imenovan scrunchie. Lasje bodo tako hitreje rasli, postali bodo močnejši in manj se bodo elektrili. 

4. Skrbite za svoje lasišče

“S skrbjo za svoje lasišče poskrbite tudi za izboljšanje zdravja vaših las,” pravi uspešni ameriški frizer. To je še posebej pomembno, če pogosto nosite lasne podaljške, lasulje ali kape. JVN zato priporoča olje za lasišče. 

5. Svojim lasem redno privoščite masko za lase

Nimamo vedno časa, da bi dvajset minut sedeli z masko v laseh. Toda, če si to privoščite enkrat na mesec, boste že opazili razliko. Maska je posebej pomembna tudi za lase, ki jih pogosto ravnate ali kodrate, saj vaši lasje zaradi vročine potrebujejo več pozornosti.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close