Kaj bodo morali člani kraljičine družine nositi na pogrebu?

15. september 2022

Kaj bodo morali člani kraljičine družine nositi na pogrebu?

15. september 2022

Pogreb kraljice Elizabete II. bo 19. septembra v cerkvi Westminstrske opatije v Londonu, nas pa zanima, ali obstaja kraljevi kodeks oblačenja, ki ga bodo člani kraljeve družine morali upoštevati.

Po navedbah Debrett’s, podjetja za strokovno usposabljanje in založništvo, ki je “avtoriteta za sodoben bonton”, je za državne pogrebe predviden strog kodeks oblačenja.

“Vedno se spoštuje nošenje uradnih črnih oblačil,” pravijo. Medtem ko se od žensk pričakuje, da bodo nosile do kolen segajoče črne obleke ali plašče, ki jih lahko dopolnijo s črnim klobukom ali tančico, ki zakriva obraz, so za moške predpisane vojaške uniforme ali, kot je bilo na pogrebu vojvode Edinburškega, črne obleke z medaljami.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Žalovanje bo trajalo do sedem dni po pogrebu. Ali tudi v času žalovanja obstaja kodeks oblačenja? V viktorijanski dobi so žalujoče ženske eno leto in en dan po smrti svojega moža nosile črne obleke.

Uradnih navodil danes še ni, vendar je mogoče domnevati, da bodo tudi člani kraljeve družine v javnosti nosili črnino do konca žalovanja.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close